Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hatalmas feladat előtt áll az új tiszabői polgármester
Szabó Béla legfontosabb dolga a helyi cigányság megszervezése lesz

Szükség lenne az egységes cigányságra Tiszabőn, mert jelenleg erről nem beszélhetünk. A cigány népesség rendkívül megosztott az ország legszegényebb településén. Az új polgármester fő feladata a cigány társadalom megszervezése lesz. Erről Németh György közgazdász, szociológus beszélt 2013. április 4-én az Echo Tv „Napi aktuális" című műsorában.


Tiszabő lakosságának többsége cigány, a munkanélküliség hatalmas. A kétezer lelkes község most tesz egy próbát. Március 21-én új polgármestert és képviselő- testületet választott. Az előző ugyanis december végén az önfeloszlatás mellett döntött. A márciusi időközi választáson a Fidesz jelöltje, Szabó Béla győzött, aki 2002 és 2006 között már volt elöljáró a településen. A tiszabőiek polgármestertől sokat várnak.

Németh György szociológus az Echo Tv „Napi aktuális" című műsorában felhívta rá a figyelmet, hogy a település továbbra is megosztott, és a falu cigány lakosai, különböző nemzetségek, klánok küzdenek egymással. A közgazdász szerint csak remélni lehet, hogy jobbra fordulnak a dolgok, de ez nem fog menni külső segítség nélkül. Úgy véli, a település nagyfokú állami, kormányzati, járási és megyei segítséget fog igényelni.

„Tiszabő azon kétes dicsőség birtokosa, hogy 2009-ben átvette a legszegényebb magyar falu címet, ezért is kell erre a helyre figyelni, ugyanakkor a 2000-es árvíz után a cigány lakosság aránya rendkívül megnőtt" - hívta fel rá a figyelmet Németh György. 

A településen nem lehet egységes cigányságról beszélni, mert a léteznek a cigányságnak azok a feltörekvő elemei, akiknek fontos a gyermekeik iskoláztatása. A szociológus ismertetése szerint nincs magyar-cigány konfliktus, hanem a cigányságon belül húzódik egy erős ellentét. 

Németh György úgy vélekedik, hogy az új polgármester feladata lesz a cigány társadalom megszervezése Tiszabőn. Szerinte a település vezetőjének küldetésként kell felfognia a szerepét, hogy a cigányság nagy részét sikerüljön bevonni a modernitásba. 

A „Napi aktuális" című műsor itt tekinthető meg

Forrás: Echo Tv

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu