Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vissza nem térítendő támogatás focipályák építésére
Az MLSZ április 16-ig várja az önkormányzatok és a sportszervezetek jelentkezését

Az önkormányzatok és a sportszervezetek 2013. Április 16-ig pályázhatnak a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) pályaépítési programjára. Ez már a negyedik számú kiírás 2011 óta, a beruházásokat a látvány-csapatsportok támogatása teszi lehetővé a társasági adókedvezmény révén. A pályázat révén új műfüves nagy- és kispályákat lehet építeni.


Négyféle méretű műfüves pálya építését támogatják: grund (12x24 méteres), kisméretű (20x40 méteres), félpálya (40x60 méteres) és nagyméretű (105x68, illetve akár 111x72 méteres). Egy pályázó akár több pályát is építhet, a jelenlegi kiírásban az MLSZ összesen 50 megépítését tervezi támogatni.

A pontos pályaszám az MLSZ Sportfejlesztési Programjának Nemzeti Sport Intézet általi elfogadásának függvényében változhat. 2012-ben egyébként összesen 112 pályázatot hagytak jóvá, a visszalépések után ebből összesen 63 pálya épült meg (11 grund, 40 kis-, illetve 12 nagypálya. Budapesten 7 kis-, illetve 2 nagypálya jött létre. Jelenleg mintegy 53 pálya építése folyik az országban (6 grund, 37 kis-, és 10 nagypálya).

Az MLSZ az új műfüves pályák építésével 10 éves programjában erősíteni akarja az utánpótlás-nevelés infrastrukturális feltételeit, növelni akarja a labdarúgással tömegsport szintjén foglalkozó gyerekek létszámát és javítani akarja a szabadidő futball feltételeit.

A nyertes pályázó vissza nem térítendő támogatást kap. Az MLSZ honlapján lévő kiírás szerint saját hatáskörben konkrét beruházási tevékenységet nem kell elvégeznie, nem kell számlákat kiállítania és kifizetnie, valamint nem kell a támogatással elszámolnia. Az MLSZ által megvalósított tárgyi eszköz beruházás, a megvalósítás helyszínét biztosító ingatlan tulajdonosának, vagy tulajdonosainak tulajdonába kerül, azonban a nyertes pályázóval kötendő 15 évre szóló együttműködési megállapodás alapján az MLSZ-nek használati joga lesz.

A megállapodásban a felek többek között rendezik a karbantartás és üzemeltetés, valamint a pályahasználat feltételeit, a hirdetési- és marketing jogokat és kötelezettségeket, a szakmai elvárásokat és feltételeket, az adatszolgáltatás és együttműködés rendjét.
Az állami fenntartású közoktatási intézményekben megvalósuló pályaépítések esetén egy háromoldalú együttműködési megállapodás megkötésére van szükség, melyet a MLSZ, a települési önkormányzat és az Klebersberg Intézményfenntartó Központ is aláír.

A kivitelezés tényleges költsége az MLSZ által lebonyolított pályázat során kiválasztott kivitelező végleges árajánlata alapján lesz meghatározva. A pályázó által fizetendő díjat, amely a bruttó beruházási összköltség 30 százalékával megegyező összeg, kivitelezés megkezdése előtt kell folyósítani. A nyertes pályázó által egy összegben kifizetendő díj becsült bruttó összegét a pályázati adatlap ismerteti. A nyertes pályázó akkor állhat el az együttműködési megállapodás aláírásától, ha a pálya tényleges kivitelezési összköltsége 10 százaléknál nagyobb mértékben meghaladja az adatlap benyújtásakor kalkulált becsült irányárat.

Amennyiben a nyertes pályázó nem a fenti, hanem egyéb indoklással - esetleg indoklás nélkül - eláll az együttműködési megállapodás aláírásától, akkor az MLSZ a pályázót 2 évre kizárja az általa kiírásra kerülő későbbi pályázatokból.

Az önkormányzatok együttműködhetnek a pályázás során partnerként sportszövetséggel, oktatási intézménnyel, sportiskolával, utánpótlás-neveléssel foglalkozó alapítvánnyal, sportegyesülettel, sportvállalkozással (amennyiben főtevékenysége sporttevékenység, továbbá a gazdasági társaság célja sporttevékenység szervezése, valamint a sporttevékenység feltételeinek megteremtése egy vagy több sportágban), fogyatékosok sportja, illetve a szabadidősport területén működő közhasznú társasággal.

A pályázónak többek között vállalnia kell, hogy az üzemeltetés teljes ideje alatt (minimum 15 év) a beruházásra előírt, együttműködési megállapodásban és a műszaki átadás kapcsán átvett karbantartási utasításokban rögzített karbantartást saját költségén folyamatosan el kell, vagy külsős vállalkozóval el kell végeztetni. Amennyiben a pályázat megvalósításában olyan partner vesz részt, amely még nem lépett be a Bozsik-program egyesületi vagy intézményi programjában, akkor vállalnia kell, hogy legkésőbb a 2013/2014-es szezonban a fenti programok egyikében regisztrálja magát.

Forrás: Világgazdaság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu