Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Önkormányzati rendészetet hoztak létre Miskolcon
Az egyelőre 90 fős rendészeti szerv személyi állományát főként az eddigi közterület-felügyelők és mezőőrök alkotják

A megyeszékhelyek közül elsőként Miskolcon hozták létre az önkormányzati rendészetet, amely áprilistól kezdte meg munkáját. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány, és Vincze Csaba, a rendészet megbízott vezetője 2013. április 3-án, a miskolci polgármesteri hivatalban írták alá a szervezet szakmai hátterének biztosítékául szolgáló együttműködési megállapodást.


A rendészeti feladatokat ellátó személyek a jövőben a rendőrség feladatainak eredményes végrehajtásában működnek közre. Tevékenységük során - törvényi felhatalmazás alapján - az általuk észlelt bűncselekmény, szabálysértés, jogellenes cselekmény esetén, a helyszínen intézkedésre, szükség esetén pedig kényszerítő eszköz alkalmazására jogosultak. 

Vereckei Csaba egyebek mellett elmondta: törvényi előírás, hogy a megállapodást a rendészeti szervnek a székhely szerint illetékes megyei főkapitánysággal kell megkötnie, a továbbiakban azonban a városi kapitányság gyakorolja majd a szervezet tevékenysége fölött a törvényességi felügyeletet, és a napi együttműködésről, a szakmai tevékenységről is ők egyeztetnek. A megyei rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy ez az együttműködés igen széles körű lesz. A rendőrség ellenőrzi majd a rendészeti szerv intézkedéseit, a kényszerítő eszközök alkalmazásának jogosságát, szakszerűségét, s hozzá fordulhatnak az érintettek esetleges jogorvoslatért is.

Vincze Csaba a törvényi hátteret ismertette, amely lehetővé tette az önkormányzati rendészeti szerv létrehozását, és szólt annak szervezeti felépítéséről, kibővített jogköréről is, amely bizonyos esetekben lehetővé teszi kényszerítő eszközök alkalmazását, és bővebb intézkedési jogkört biztosít, mint amilyen eddig a városi hatóságnak rendelkezésére állt. A személyi állomány alapvetően az eddigi közterület-felügyelők és mezőőrök közül kerül ki, de a rendészeti szerv állományában tartozhatnak még egyebek mellett halászati, erdészeti, természetvédelmi szakemberek is.

Lesznek úgynevezett segédfelügyelők is, ezek intézkedési jogkör nélkül, elsősorban adminisztratív tevékenységgel segítik a szervezet munkáját. A rendészeti szerv 90 fővel kezdi meg tevékenységét, az egységes arculat, megjelenés érdekében mind a gépjárműveket, mind az egyenruhákat egységes, speciális jelzésekkel látják majd el, a tervek szerint.

Mint elhangzott, a BAZ Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya - a miskolci példát alapul véve - az önkormányzati rendészet felállítását elősegítő szakmai protokollt dolgozott ki. Ezt, az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszeren keresztül, megküldték a megye valamennyi polgármesteri hivatala részére.

Forrás: minap.hu
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu