Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A Duna régió uniós stratégiája
Nemzetközi konferencia a gödöllői Szent István Egyetemen

Nemzetközi konferenciát rendez „A Duna régió uniós stratégiája" címmel április 28-29-én a gödöllői Szent István Egyetem. A rendezvényen különös hangsúlyt kap a föld- és vízgazdálkodás, valamint a környezetvédelem. A konferenciára - melynek fővédnöke Dr. Johannes Hahn, a Regionális Politikák EU biztosa, védnökei a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium - kilenc országból mintegy 100 résztvevőt várnak a szervezők.


A Szent István Egyetem a konferencia szervezésére a CASEE (Regional Network for Central and South Eastern Europe) regionális hálózat felkérésére tesz eleget. A magyar helyszínre a soros EU elnökség, illetve az elnökség alatt prioritást élvező Duna stratégia témakör miatt esett a választás. A CASEE regionális hálózat 11 ország (Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) 30 egyeteme részvételével 2010-ben jött létre annak érdekében, hogy támogassa az EU Duna stratégiájának kidolgozását és megvalósítását. A regionális hálózat célja közös kutatások, oktatási és egyéb projektek indítása.

A rendezvényen egyebek mellett vitaindító előadást hallgathatnak meg a résztvevők Dr. Erhard Busek volt osztrák minisztertől, a Duna és Közép-Európai Intézet elnökétől az EU Duna stratégiájáról, Somlyódy László akadémikustól, a BME Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék professzorától a „Vizek jövője a Duna medencében-problémák és lehetőségek" címmel, illetve Herwig Waidbacher professzortól, a BOKU tanárától a Duna régió ökológiai helyzetéről.

A konferenciát a European Science Foundation támogatja, fővédnöke, Dr. Johannes Hahn, a Regionális Politikák EU biztosa, védnökei a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Az esemény felkerült a hivatalos EU-elnökségi rendezvények listájára.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu