Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Pályázat indul gázüzemű autóbuszok beszerzésére
A támogatás szóló buszoknál egyenként legfeljebb 18 millió forint, a csuklósoknál maximum 24 millió forint lehet
Hamarosan pályázhatnak az állami vagy az önkormányzati tulajdonú, közszolgáltatási szerződéssel rendelkező személyszállító társaságok gázüzemű buszok vásárlásához. Az új, gázmeghajtású (CNG) autóbuszok beszerzéséhez az állami vagy önkormányzati tulajdonú közösségi közlekedési társaságok 2013. április 4. és szeptember 30. között, illetve a rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos keret kimerüléséig adhatják be a pályázatukat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) korábbi tájékoztatása szerint a tárca 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatással segíti az új, gázmeghajtású (CNG) autóbuszok beszerzését az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer keretében, a kvótabevételek terhére.

A pénzből az azonos műszaki tartalmú dízelüzemű és gázüzemű járművek árkülönbözete fedezhető. A gázmeghajtású járművek használatának terjedésével csökkenthető a közösségi közlekedés szén-dioxid-kibocsátása és a szálló por koncentrációja, a városok légszennyeződése.

A pályázaton közösségi közlekedési feladatokat érvényes közszolgáltatási szerződés alapján ellátó állami vagy önkormányzati tulajdonú gazdálkodó szervezetek vehetnek részt, a támogatás kizárólag új, alacsony padlójú, gázüzemű buszok vásárlásához igényelhető.

A támogatás szóló buszoknál egyenként legfeljebb 18 millió forint, a csuklósoknál maximum 24 millió forint lehet. A pályázók biztosítékadási kötelezettség mellett a támogatási összeg negyedéig, de legfeljebb 300 millió forint előleget is igényelhetnek.

 A pályázónak vállalnia kell, hogy a járművek üzembe állítását követő két hónapon belül véglegesen kivon a forgalomból legalább ugyanannyi, környezetvédelmi szempontból elavult autóbuszt. A  CNG buszok közlekedtetéséhez megfelelő infrastruktúra hátteret kell biztosítani, amit legalább 3 éven át fenn kell tartania.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu