Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hadat üzen a kormány a bürokráciának
A csomagtól 100-150 ezer új munkahelyet várnak a ciklus végéig

Ötszáz milliárd forintos bürokrácia- és adminisztrációs terheket csökkentő csomagról döntött a kormány - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője április 20-án. A program többek között tartalmazza az adófizetések és bevallások módjának egyszerűsítését, a kötelező adatszolgáltatások számának ritkítását, illetve a foglalkoztatással kapcsolatos adminisztrációs terhek csökkentését is.


Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmondta: a vállalkozásokat jelenleg Magyarországon drámaian magas bürokratikus és adminisztrációs kötelezettségek terhelik, amelyek elérik a GDP 10,5 százalékát, mintegy háromezer milliárd forintot, amely az európai átlag háromszorosa. A kormány Magyarország versenyképességének javítása érdekében ezért drasztikusan, mintegy 500 milliárd forinttal kívánja csökkenteni a vállalkozások ilyen irányú terheit, amelyhez két részletben június 30-ig és augusztus 30-ig dolgoznak ki jogszabálycsomagokat.

Matolcsy György elmondta: a bürokrácia és az adminisztrációs terheket csökkentő program kidolgozását több hatástanulmányra alapozza a kormány, többek között 19 vállalkozói érdekképviselet, kamara és civil szervezet vett részt a több hónapos előkészítésben.

A bürokrácia-csökkentő lépések 1,2-1,3 százalékos többlet gazdasági növekedést hozhatnak a ciklus végéig és mintegy 100-150 ezer új munkahelyet eredményezhetnek - tette hozzá Matolcsy György.

A kormány döntött az „összefogás az államadósság ellen alap" civil kezdeményezés támogatásáról - mondta el Szijjártó Péter. A nemzetgazdasági miniszter témában tett előterjesztése szerint a magánszemélyek jövedelemadó-alapjukból levonhatják az alapba befizetett teljes összeget. Ha az önkéntes felajánlás meghaladja az adóalap mértékét, akkor a következő négy évben is elszámolható az adókedvezmény. A személyi jövedelemadót (szja) fizetők mellett az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) és az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) hatálya alá tartozók is élhetnek a lehetőséggel. Az államadósság csökkentésére felajánlható lesz a szja egy százaléka is. A vállalkozások a társasági adó szempontjából elismert költségként számolhatják el az alapba történt befizetéseiket, érdekeltté téve a magánszektort is az államadósság elleni harcban - fűzte hozzá.

A kabinet döntött az alap irányító testületének tagjairól is, a kezdeményező Rédly Elemér atya mellett tag lett Benei Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára és Horváth Tihamér, a Széchenyi Klub elnöke is.

A program részleteit a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján teszik közzé - derül ki a kormany.hu híradásából.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu