Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Indulnak az új stratégiára épülő ellenőrzések
Az ÁSZ megkezdi az önkormányzatok helyszíni vizsgálatát

Negyedéves előkészítő munkálatok után az Állami Számvevőszék elkezdi a helyi önkormányzatok gazdálkodási rendszerének helyszíni ellenőrzését. Az új ellenőrzési program a pénzügyi-vagyoni kockázatoknak, a kockázatkezelés eredményességének, a vagyongazdálkodás szabályozottságának, az önkormányzati többségi tulajdonban álló gazdasági társaságoknál a tulajdonosi felelősség érvényesülésének a megítélésére irányul.


Az elmúlt hónapokban megtörtént a kincstári adatokra épülő mutatók alapján a pénzügyi-vagyoni kockázatok előzetes feltárása és értékelése valamennyi önkormányzatra, valamint a legkockázatosabbnak ítélt önkormányzatoktól a kiválasztási mutatók erősítését, gyengítését szolgáló, kiegészítő információk bekérése és ezek feldolgozása - tudható meg az Állami Számvevőszék április 14-én kiadott közleményéből -, s a végéhez közeledik az új ellenőrzési program tervezetének tesztelése, több önkormányzat pénzügyi és vagyoni helyzetének helyszíni tanulmányozásával.

Mindezekből az Állami Számvevőszék átfogó képet nyert a helyi önkormányzatok gazdálkodásának stabilitását veszélyeztető pénzügyi kockázatokról. Arra a következtetésre jutott, hogy mind az államháztartás egésze, mind a helyi önkormányzati alrendszer egyensúlyi helyzetének helyreállításához, fenntartásához akkor tud a leghatékonyabban hozzájárulni, ha az ellenőrzéseit középszinten, a 19 megyei önkormányzatnál kezdi, oly módon, hogy 2011 júniusában a megyei önkormányzatok egyenkénti jelentéseit már közzé is tudja tenni. Ezt követik az önkormányzatok további körére kiterjedő ellenőrzések, amelyekhez kapcsolódik a Fővárosi Önkormányzatnál már folyamatban lévő ellenőrzésről készülő jelentés.

Az új ellenőrzési program a pénzügyi-vagyoni kockázatoknak, a kockázatkezelés eredményességének, a vagyongazdálkodás szabályozottságának, az önkormányzati többségi tulajdonban álló gazdasági társaságoknál a tulajdonosi felelősség érvényesülésének a megítélésére irányul. A program tartalmazza az előző ellenőrzés során megfogalmazott ÁSZ javaslatok végrehajtásának felülvizsgálatát is.

Az Állami Számvevőszék úgy látja, hogy a legnagyobb hozzáadott értéket akkor éri el, ha a most induló ellenőrzés a pénzügyi kockázatokra és az ezzel összefüggő korábbi javaslatok megvalósításának utóvizsgálatára tér ki. A program további pontjaiban meghatározottakat majd ezt követően ellenőrzi.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu