Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Akinek nincsen félnivalója, az ne féljen!
A TÖOSZ szerint a rend fenntartása csakis a rendőrség feladata

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai kihasználva a hátrányos helyzetben lévő - többségében roma lakta - településeken meglévő szociális feszültségeket, jelenlétükkel veszélyeztessék az ott élők nyugalmát. A TÖOSZ ezért sajtóközleményben tiltakozik a rend ilyen módon való felügyelete ellen, s a követeli a kormánytól és a parlamenttől, hogy szüntesse meg ezt az állapotot.


Őrizzük meg településeink önállóságát, biztonságát és nyugalmát!

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elfogadhatatlannak tartja, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület kihasználva a hátrányos helyzetben lévő - többségében roma lakta - településeken meglévő szociális feszültségeket, jelenlétükkel veszélyeztessék az ott élők nyugalmát.

Mint az a sajtóhírekből ismert, Hajdúhadházán szellemiségében a Jobbikhoz köthető polgárőrség felügyelné két hétig a rendet. Korábban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tartott már közrendvédelmi akciót Gyöngyöspatán is. Hajdúhadházi jelenlétüket a rendőrség munkájának segítésével, ennek fontosságát pedig az egyre növekvő lopásokkal és betörésekkel indokolják. „Egy hétig biztosan kiemelt járőrözés lesz, utána még egy hétig emelt készenlét. A cél a rendőrség megerősítése és a közbiztonság javítása. Akinek van félnivalója, az féljen. Akinek nincs, annak semmi oka rá, hiszen nem azért vagyunk itt, hogy félelmet keltsünk, hanem azért, hogy a rendet a rendőrséggel együtt fenntartsuk" - nyilatkozta Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége azzal egyetért, hogy „akinek félnivalója van, az féljen". De! Ha indokolt a megerősített járőrözés, az csakis a rendőrség dolga lehet, ugyanúgy, ahogy a bűnt elkövetők felelősségre vonása is csak a rendőrségre tartozik!

Semmiképpen sem fogadható el, hogy önhatalmúlag, félkatonai szervezetek járőrözzenek egy-egy településen, félelemben tartva gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Tiltakozunk az ellen, hogy a települések ilyenfajta megszállása veszélyeztesse az önkormányzatok autonómiáját. Hibás jogi helyzetnek tartjuk, hogy az önkormányzat polgármesterének és képviselő-testületének tudta és akarata nélkül a településeken ilyen „civil szervezetek" felügyelhessék a rendet. A rend fenntartása csakis a rendőrség feladata!

A TÖOSZ követeli a kormánytól és a jogalkotó parlamenttől, hogy szüntesse meg ezt az állapotot, mert holnapután majd a budai vár alatt masíroznak hasonló szervezetek.

Őrizzük meg településeink önállóságát, biztonságát és nyugalmát!

Schmidt Jenő

a TÖOSZ elnöke

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu