Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 







































eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Közel 1,7 milliárdból folytatódhat a Zsókavár projekt
A XV. kerület programja szociális városrehabilitációnak tekinthető

Csaknem 1,7 milliárd forint uniós támogatást nyert el a Zsókavár projekt harmadik üteméhez a XV. kerületi önkormányzat. A támogatási szerződést 2013. január 31-én írta alá László Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester és Bozzay Péter, a Pro Régió Ügynökség ügyvezetője.


A rendezvényen Soltész Miklós szociális államtitkár kiemelte: a társadalom lecsúszásának megakadályozásában fontos a közösségteremtés és az, hogy akik szociális támogatást kapnak, tudjanak tenni saját magukért. Szavai szerint a XV. kerület programja - hasonlóan a VIII., IX. és XXI. kerületéhez - valódi szociális városrehabilitációt jelent. A négy városrész közel 10 milliárd forintot költhet a projektekre.

Az államtitkár úgy vélte: ezekben a beruházásokban nemcsak épületek, szociális és egészségügyi intézmények újulnak meg, hanem az egész mögött ott van az a gondolkodás, hogy hogyan tudják az embereket segíteni, életüket megváltoztatni.

László Tamás jelezte: a másik három kerülettel stratégiai szövetséget kíván kötni a közeljövőben, mert szükségesnek tartja a közös gondolkodást. A polgármester ismertette, hogy a Zsókavár projekt első két ütemében több elemet is az országban egyedülálló módon valósítottak meg.

Példaként említette, hogy a lakóépületek falai a szokásosnál vastagabb, 16 centiméteres hőszigetelést kaptak, ami a 10 százalékos kormányzati rezsicsökkentésen kívül önmagában is rendkívüli csökkenést jelentett a lakók számláiban. Szólt arról is, hogy a széttagolt betegellátást újraszervezték, praxisközösségek jöttek létre, aminek előnyei közé tartozik a közös eszközbeszerzés, az egészségügyi- és szűrőprogramok.

A most induló harmadik ütemben megvalósul az úgynevezett Spirálház, ami a városközpontba helyezi a szociális szférát és megújul a Hartyán közi általános iskola is, ahol az energetikai felújításon túl megújul az iskolakert, az étkeztetés, a tornaterem és egy műfüves pályát is létesítenek.

Forrás: MTI  

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:



KIEMELT HÍREINK



Archívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 



Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu