Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén folytatódik a népszerű tanyafejlesztési program
Az új pályázati kiírás nyár közepén, ősz elején jelenik majd meg
Tavaly több mint 240 önkormányzat pályázott sikeresen 1,5 milliárd forintra a tanyaprogramon keresztül, melyben a tanyai termékek piacra segítése, a dűlőutak javítása és a tanyagondnoki hálózat fejlesztése is hangsúlyos feladat. Közel 300 ezer ember él tanyán, akiknek ugyanolyan életminőséget kell biztosítani, mint a városban élőknek - hangsúlyozta 2013. január 29-én a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Balkányban, ahol a kisváros lakóinak egyharmada tanyán él, a református egyház szociális és gondozási központja is sikeresen pályázott. Gyermán Gabriella, a balkányi Református Egyházközség Szociális és Gondozási Központjának vezető helyettese a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában elmondta, a tanyán élő embereket nem csak a tanyagondnoki hálózat szolgálja ki, hanem az étkeztetést, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás támogató szolgáltatást, a szenvedélybetegek nappali ellátását is megoldották. Az intézmény három tanyagondnoki szolgálatot működtet, a Balkányt körülvevő 27 tanyának szinte teljes egészét el tudják látni.

A tanyai utak a járműveket is próbára teszik, ezért pályázott a balkányi Református Egyházközség Szociális és Gondozási Központja a tanyaprogram keretében 5 millió forintra egy elöregedett szállítójárművük cseréjére. A pályázaton elnyert pénzből egy új, kilencszemélyes autót tudtak venni. 

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a műsorban elmondta, 2012-ben 1,5 milliárd forint nemzeti támogatás állt rendelkezésre a tanyafejlesztésre, több mint 240 település tudott eredményesen pályázni. Közel 300 ezer ember él tanyán, s ezeknek az embereknek ugyanolyan életminőséget kell biztosítani, mint a városban élőknek, hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: a tavalyi beruházásokat április végéig be kell fejezni, nyár közepén, ősz elején pedig megjelenik az új pályázati kiírás. Az önkormányzatoknak a pályázatban tíz százalék önrészt kell biztosítaniuk.

Forrás: Kossuth Rádió - Hirado.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu