Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kedvezményekkel a magyar turizmus fejlesztéséért
A Hungary Card több szempontból hasznos lehet önkormányzatok, területi TDM szervezetek számára

A turizmus fejlesztéséhez, a helyi szolgáltatások népszerűsítéséhez, s ezzel a helyi adóbevételek növeléséhez lassan másfél évtizede járul hozzá a Magyar Turizmus Kártya, azaz a Hungary Card, amely a turizmushoz kapcsolódó kedvezmények széles skáláját biztosítja az ország egész területén. A helyi kártyarendszerek kiegészítésére is alkalmas kedvezménykártya több szempontból is hasznos lehet a települési önkormányzatok és a területi TDM szervezetek számára.


A Magyar Turizmus Kártya megálmodója, Gál Gábor idestova másfél évtizede kezdte el Magyarországon a turisztikai összefogás erősítését a Hungary Card kiadásával. A turizmus kártya lényege, hogy jelentős kedvezményeket nyújt a belföldi és a külföldi turistáknak vonat, autóbusz és hajójegyek vásárlásánál, illetve azokban a kulturális intézményekben, színházakban, fürdőkben, szállodákban, vagy éttermekben, amelyek a szolgáltatói köréhez tartoznak, szerte az országban.  

- A rendszer óriási előnye, hogy az egész országban igénybe vehető, így hazánk minden turisztikai célterülete, desztinációja vonzerejének növelésére alkalmas. A másik, és gazdaságilag nem jelentéktelen előny, hogy a bevezetése nem kerül pénzébe az önkormányzatoknak , a térségek turisztikai szervezeteinek és szolgáltatóinak - tudjuk meg Szirbik Istvántól, a kártyát kiadó cég önkormányzati és vállalati hálózatfejlesztési vezetőjétől, aki állítja: „A turistát elsősorban az élmény érdekli, és a térségeket a látnivalók mellett a helyi szolgáltatások tudják vonzóvá tenni. Minél több kedvezményadó szolgáltatás áll a turisták rendelkezésére, a térség turisztikai vonzereje ennek függvényében növekszik."

A Hungary Card rendszere a mostani nehéz gazdasági helyzetben stabilan fenntartható és a bevezetésének segítése különösebb befektetés nélkül gazdasági előny jelent az önkormányzatnak. Hiszen a kártyával a térségbe érkező turisták idegenforgalmi adó bevételt hoznak és a szolgáltatók elégedettsége a turista forgalom növekedése miatt nő. Ez pedig az önkormányzat népszerűségét is kedvezően befolyásolja.

A Magyar Turizmus Kártya nem konkurenciája a helyi kártya rendszernek, sőt inkább erősítheti azt azzal, hogy a turistát a helyi kártya megváltására is ösztönözheti. Példaként említendő, hogy a Hungary Card birtokosai kedvezményes áron vásárolhatják meg a fővárosban a Budapest Card-ot és ez a példa az ország bármelyik helyi kártyával rendelkező településén és térségében alkalmazható.

Mindemellett az önkormányzatok és a helyi vállalkozások közvetlenül is hozzájárulhatnak az ország turisztikai fejlesztéséhez, amennyiben a kártyát dolgozóiknak cafetéria rendszerben választhatóvá teszik, és ezzel tovább növelik az országban a számításba vehető potenciális belföldi turisták számát - ismerteti Szirbik István. 

A rendszerről és a kedvezményt adó partnerhálózatról a www.hungarycard.hu oldalon olvasható bővebb információ.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu