Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egy újabb húsipari cég kaphat mentőövet az államtól
A Zemplén-Hús Kft. tulajdonosai stratégiai döntést hoztak arról, hogy ki akarnak vonulni a húsfeldolgozásból

A sátoraljaújhelyi Zemplén-Hús Kft. megmentésén és a mintegy harminc munkahely megtartásáért küzd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település önkormányzata. A cég az idén év elején szüntette be termelését miután évek óta komoly értékesítési nehézségekkel küzdött a piac jelenlegi körülményei és a húsipar országos válsága miatt.


A társaság ingatlanjai, az üzem berendezései minden kritériumnak megfelelnek, ezért akár bármely pillanatban újraindítható a termelés - mondta Szamosvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) Sátoraljaújhely polgármestere 2013. január 29-i sajtótájékoztatóján.  

Ennek feltétele ugyanakkor az, hogy a kft. tulajdonosa eladja tulajdonát, és azt - elsősorban - szakmai befektető vásárolja meg. A zempléni város polgármestere a térség nagyobb állattartóival tárgyalásokat kezdett erről.

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, amennyiben sikerül egy olyan szakmai és pénzügyi befektetői kört összehozni, amely képes az üzemet gazdaságosan és jó színvonalon működtetni, a kormányzat kész a projektet a gyulai, pápai és kaposvári példához hasonlóan, az önkormányzaton keresztül támogatni. 

Pásztor Sarolta, a Zemplén-Hús kft. ügyvezetője korábban újságírói érdeklődésre azt közölte, a sátoraljaújhelyi húsüzem hosszú ideje veszteségesen működik, tartalékait felélte. Ezért tulajdonosi döntés alapján a termelését megszüntette, a társaság ugyanakkor a fennálló béreket és végkielégítéseket teljes mértékben kifizeti, szállítói- és köztartozásbeli kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tesz.

A cég jövőjéről és a segítségnyújtásáról az elmúlt héten tárgyalt Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a város vezetésével. Ezen az egyeztetésen a kft-t nem képviselte senki.

A politikus a megbeszélést követően újságíróknak azt mondta: meglepetésként érte, hogy a vállalat vezetője az egyeztetési idő előtt arról tájékoztatta, bezárták az üzemet, és megkezdődött a dolgozók elbocsátása.  A bejelentés azért érthetetlen, mert az egyeztetésnek éppen az lett volna a lényege, hogy milyen segítséget kaphat a bajba jutott cég.

Néder András, a társaság pénzügyi és controlling igazgatója az Észak-Magyarország című megyei napilapnak ezzel kapcsolatban akkor azt nyilatkozta, mivel társaságuk szándéka, illetve a minisztérium lehetőségei merőben eltérnek egymástól, ezért a megbeszélés részükről okafogyottá vált és nem volt szükséges részvételük.

Az igazgató szerint a Zemplén-Hús Kft. tulajdonosai stratégiai döntést hoztak arról, hogy ki akarnak vonulni a húsfeldolgozásból, mint üzletágból, emiatt nem kívánnak állami segítséget igénybe venni. Céljuk az üzem értékesítése, esetlegesen hosszú távú bérbeadása.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu