Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új arzénmentesítési megoldást találtak Kunszálláson
Az önkormányzat 60 szűrőkancsót osztott ki a kisebb gyermekeket nevelő családoknak

Lajtoskocsi helyett arzénszűrő kancsókkal biztosítják az egészséges ivóvizet Kunszálláson - közölte a baon.hu Bács-Kiskun megyei híroldal. A portál szerint, a tisztiorvosi szolgálat által bevizsgált és engedélyezett szűrőkancsókból hatvanat osztott ki az önkormányzat 2013. január 29-én, azoknál a családoknál, ahol három évesnél kisebb gyermeket nevelnek.


Háromszáz hazai településen jelent problémát az ivóvíz határérték feletti arzéntartalma - idézte fel a baon.hu, amely hozzátette, az arzénmentesítés megvalósításáig az önkormányzatoknak kötelességük biztosítani az egészséges ivóvizet. A legtöbb településen a honvédség segítségével oldják meg az átmeneti vízellátást, a katonák lajtoskocsikkal járják a falvakat és osztják a vizet.

Kovács Imre, Kunszállás polgármestere viszont a baon.hu szerint „fapados" megoldásnak tartja az ivóvíz ilyen módon történő biztosítását. Szerinte nagyon kevesen élnek ezzel a lehetőséggel és a település vezetője több ok miatt sem szerette volna, hogy községükben így jussanak ivóvízhez a helybeliek.

A lajtoskocsi nem elég higiénikus, és egyébként is kellemetlen ilyen hideg időben az utcán vízért sorban állni - mondta a beszámoló szerint a polgármester. Hozzátette, arról sincs tudomása, hogy a tisztiorvosi szolgálat megvizsgálta volna a lajtos kocsik tartalmát.

Ezért kerestek más megoldást, a polgármester pedig hosszas kutakodás után talált rá arra a cégre, amely az arzén- és klórmentesítő kancsókat forgalmazza. A tisztiorvosi szolgálat által bevizsgált és engedélyezett szűrőkancsókból hatvanat osztottak ki kedden azoknál a családoknál, ahol három évesnél kisebb gyermeket nevelnek.

Kunszálláson egyébként nagyon alacsony, 19-23 mikrogramm az ivóvíz arzéntartalma, a hálózati vízrendszernél ugyanis évek óta alkalmaznak arzénszűrőt. Az új uniós szabványoknak azonban nem felel meg a kunszállási víz minősége sem - mondta a polgármester, aki szerint 10 mikrogramm alá kell csökkenteni az egészségügyi határértéket.

Forrás: baon.hu - hvg.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu