Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Több pénzt vettek el a szükségesnél a településektől?
Varga Zoltán szerint az önkormányzatok 150 milliárd forinttal többtől estek el idén, mint amit a feladatok központosítása indokolna

Az MSZP önkormányzati kabinetvezetője, Varga Zoltán szerint a kormány becsapta az önkormányzatokat, és az elvont feladatok finanszírozásához szükségesnél több pénzt vett el tőlük, míg Láng Zsolt, az Országgyűlés önkormányzati és területfejlesztési bizottságának fideszes elnöke úgy véli: a kormány soha nem látott mértékű segítséget nyújt a településeknek adósságkonszolidáció formájában.


Varga Zoltán, a szocialisták önkormányzati kabinetvezetője 2013. január 28-i, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az önkormányzatok nagyjából 150 milliárd forinttal többtől estek el idén, mint amit az eddig általuk ellátott feladatok központosítása indokolt volna.

Szerinte így kijelenthető, hogy a 2013-as költségvetés legnagyobb vesztesei a helyhatóságok, amelyek közül több nagyon nehéz helyzetbe került, főleg azok, ahol kevesebb a helyiadó-bevétel.

Az ellenzéki politikus, aki önkormányzati miniszter volt a Bajnai-kormányban, arról is beszélt, hogy nem valósult meg a kabinet által ígért feladat alapú finanszírozás, így sok esetben a településeknek saját költségvetésükből kell hozzájárulniuk például az óvodai dolgozók bérének kifizetéséhez, illetve újabb adókat kell kivetniük.

Fidesz: Varga Zoltán eddig nem aggódott ennyire

„A Bajnai-kormány önkormányzati minisztereként Varga Zoltán nem aggódott ennyire az önkormányzatok jövőjéért, mint most. A Bajnai-kormány az utolsó költségvetés készítésekor több mint 150 milliárd forintot vont ki az önkormányzati szektorból, a szakadék szélére sodorva ezzel az önkormányzatok jelentős részét" - reagált a Fidesz közleményben.

Láng Zsolt, az Országgyűlés önkormányzati és területfejlesztési bizottságának elnöke azt írja: mind a Fidesz-frakció, mind az Orbán-kormány régóta elkötelezett az önkormányzatok gazdasági helyzetének stabilizálásában, a hitelek újratermelődésének megállításában.

„2011-ben új önkormányzati törvény született, amely megújítja az önkormányzati rendszert és 2012-ben hatályba lépett a gazdasági stabilitásról szóló törvény, amely a korábbiaknál szigorúbban szabályozza az önkormányzatok adósságot keletkeztető kötelezettségvállalásának szabályait" - olvasható a közleményben.

„Az önkormányzatok gazdasági helyzetének biztosítása érdekében a kormány soha nem látott mértékű segítséget nyújt a településeknek adósságkonszolidáció formájában. Ennek során az állam az 5000 fő alatti települések esetében 1710 település 3848 szerződése vonatkozásában 74 milliárd forint összegű adósság visszafizetéséhez nyújt támogatást, az 5000 fő feletti települések konszolidációjának mértékéről a tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak" - írja Láng Zsolt.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu