Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tavasszal elkezdődhet Sástó és környéke megújulása
Turisztikai központ, csillagvizsgáló, tanösvény és vízi terasz is épül az ország legmagasabban fekvő mesterséges tavánál
Akár már a tavasszal elkezdődhet Sástó megújulása, miután Gyöngyös önkormányzata csaknem 300 millió forintot nyert a feladat ellátására. Az Európai Unió által is támogatott beruházás egy két évig tartó előkészítő munka eredménye, melynek nagyon fontos része volt, hogy tavaly nyáron az önkormányzat megvásárolta Sástó mesterséges tavának déli részét - írja a Heves Megyei Hírlap.

A tervek szerint Sástón épül majd egy turisztikai és oktató központ, ahol a Mátra élővilágával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Korszerűsítik a tó környéki gyalogos utakat, valamint új parkolókat is kialakítanak. Részben akadálymentesített új vízi és szárazföldi tanösvényeket alakítanak ki, melyeket egy csillagvizsgáló egészít ki.

A tavon lévő fahidakat felújítják, és a tervek szerint épül majd egy új csónakstég is, amely vízi teraszként is szolgál, ahol nyáron akár kamarazenei koncerteket is lehet tartani. A pályázati elképzelésben szerepel egy erdei játszótér, egy csillagvizsgáló, valamint kulturált illemhelyek megépítése is, de jut majd pénz a kilátó helyreállítására is. Ezek mind-mind szorosan kapcsolódnak a sástói kempingben folyó megújító beruházásokhoz.

Dr. Réthy Béla alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzat a nyáron saját erejéből számos olyan munkát elvégzett már, ami hozzájárult az ország legmagasabban fekvő mesterséges tavának, az ott élő növényeknek és állatoknak a megmentéséhez. A revitalizációs pályázattól függetlenül elbontották a tavon lévő balesetveszélyessé vált hidakat, gondoskodtak a tó levegőztetéséről, eltávolítják a vízben lévő növényzet és iszap egy részét, kitakarították a tavat friss vízzel ellátó árokrendszert.

A mintegy ötvenéves tó a felújítást követően ismét a turisták kedvelt pihenőközpontja lehet. A munka a közbeszerzési eljárásokat követően kezdődhet el. Dr. Réthy Béla elmondta, már tavasszal szeretnének hozzálátni az elképzelések valóra váltásának. A projektzárás időpontjáról a támogatói megállapodás megkötésekor döntenek.

A kemping már a tavasszal fogadja a vendégeket

Szintén az Európai Unió támogatásával épül újjá a sástói kemping. A beruházás már a végéhez közeledik, a tervek szerint a négycsillagos kemping idén tavasszal megnyitja kapuit a vendégek előtt. A megújuló pihenőhelyen 27 lakókocsi elhelyezésére lesz lehetőség a közművesített kempingparcellában.

Megépül 15 négyszemélyes és hat nyolcszemélyes összkomfortos üdülőház is. Felújítják a recepciós épületet, nyitott-fedett közösségi tereket alakítanak ki, új étterem és büfé épül, parkosítják a kempinget, valamint fiatalítják a faállományt, emellett új játszótér is készül.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu