Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem elegendő csak az épületek szintjén rehabilitálni
Közel hárommilliárd forintból folytatódik a városrehabilitációs program a Ferencvárosban

Több mint 2,8 milliárd forintot kapott Ferencváros városrehabilitációs programjának folytatására az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatási szerződést 2013. január 24-én írta alá Bácskai János, a főváros IX. kerületének polgármestere (Fidesz-KDNP) és Bozzay Péter, a Pro Régió Ügynökség ügyvezetője Budapesten.


Az eseményen Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár arról beszélt, hogy a kormánynak kifejezetten fontos a hasonló városfejlesztési törekvések támogatása. Mint mondta, az ellentmondásos szociális viszonyok között nem elég csak épületek szintjén rehabilitálni, nem elég „a tégla és a habarcs", sokkal fontosabb a városban, a városrészben élő ember. A szociális programok segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a leszakadás, az elszegényedés megálljon, a felzárkózás esélye megnyíljon - mutatott rá az államtitkár.

Hozzátette, hogy a 2015-ben záruló program keretében közösségi terek, lakások, épülettömbök újulnak meg, új kertek jönnek létre, segítik a foglalkoztatást, személyes felzárkóztató, esélyteremtő programok indulnak a IX. kerületben.

Minden jó kezdeményezésben partnerek

Az államtitkár jelezte: a kormány szeretné bebizonyítani a budapesti közösségeknek, hogy minden jó kezdeményezésben partner; nemcsak a 4-es metró várhatóan jövő év márciusára elkészülő szakasza fogja a budapestiek életminőségét javítani, a kerületekben megvalósuló kezdeményezések közvetlenebbül járulnak hozzá a szociális életkörülmények javításához. Szólt arról is, hogy a 2013-2020-as finanszírozási ciklusban szeretnék, ha a közép-magyarországi régióban és Budapesten több pénzt költhetnének, mint az ezt megelőző időszakban.

Több lakóház megújult

Bácskai János arról számolt be, hogy szeretnék megszüntetni a szegregációt a kerületben, és otthonos környezetet létrehozni a programmal. Tájékoztatása szerint 1990-ben még 1100 komfort nélküli vagy félkomfortos lakás volt a városrészben, ezek száma ma már 200 alatt van.

Kifejtette, hogy a most induló József Attila Terv keretében öt bérház és két utcaszakasz újul meg, több mint félmilliárd forint jut szociális programokra, bűnmegelőzésre, drogprevencióra, és jelentősen nő a zöldfelületek aránya is. Hozzátette: megújul a műemléki védettségű József Attila-emlékhely is, amely a költő szülőhelyén található.

A polgármester kitért arra, hogy a középső-ferencvárosi területre húsz év alatt 200 milliárd forint épült be, s Ferencvárosban több lakóház újult meg, mint az összes kerületben együttvéve.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu