Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A büntetés-végrehajtásnak önfenntartóvá kell válnia
Pintér Sándor baromfivágóhidat avatott az állampusztai börtönben

A fogvatartottak önellátása, valamint teljes foglalkoztatása kormányzati cél - mondta Pintér Sándor belügyminiszter 2013. január 24-én az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetben felépített baromfivágóhíd átadásakor. A belügyminiszter közölte: nemcsak egy gazdasági sikerről van szó, hanem egy olyan új szemlélet egyik állomásáról, amelynek célja, hogy a 28 bv-intézetben elhelyezett mintegy 17 ezer fogvatartott ellátását önfenntartó módon biztosítsa.


Pintér Sándor utalt arra, hogy a korábban átadott péküzemben tízezer fogvatartottnak az étkeztetéséhez a pékárut tudják biztosítani, ezen kívül a rendőregyenruhákat, az őrök és az elítéltek ruháját is a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságai készítik. Olcsóbban, hatékonyabban és jobban használjuk ki azt a munkaerőt, amely a büntetés-végrehajtási intézetekben rejlik - tette hozzá.

Közlése szerint a jövőben lehetőség lesz arra is, hogy más állami intézmények élelmiszerellátásába is bekapcsolódjanak a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságai.

A belügyminiszter fontosnak nevezte azt is, hogy a gazdasági társaságoknál dolgozó fogvatartottak egy része szakképesítést is szerezhet. Ennek a civil életben is hasznát fogják venni, mert segíti az elítéltek szabadulás után beilleszkedését a társadalomba - fogalmazott Pintér Sándor.

Schneider Gyula, az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. vezetője a beruházásról elmondta: az 500 millió forintból felépült, 1100 tonna baromfihús feldolgozására képes, európai uniós előírásoknak megfelelő, korszerű baromfivágóhíd 80 elítéltnek teremt új munkahelyet, valamint ellátja a börtönöket előhűtött és mélyhűtött baromfihússal.

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben elhelyezett ezer fogvatartott közül hatszáz elítélt dolgozik a gazdasági társaságnál. Az állami tulajdonban lévő gazdasági társaság vezetője közölte, hogy a cég növénytermesztéssel és állattenyésztéssel egyaránt foglalkozik. A baromfitartás évente 80-90 ezer pulykát és 700-800 ezer csirkét nevelhet. Fontos tevékenység a juhászat, valamint a mangalica- és a lótenyésztés is. Az állattenyésztési ágazatot a gazdaság saját termelésű takarmánnyal látja el.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu