Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Káosz fenyegetne budapesti járási hivatalokban?
Az „informatikuskölcsönzés miatt sérülhet a titkosság elve és csúszhat a virtuális iktatási rendszerek összehangoltsága

Néhány héten belül alakulhat ki a „teljes káosz" a budapesti járási hivatalok rendszerén belül a struktúra előkészítetlensége miatt - mondta a Napi Gazdaságnak egy neve elhallgatását kérő kerületi illetékes. Az önkormányzattól „kölcsönzött" informatikusok miatt ugyanis sérülhet a titkosság elve, illetve csúszhat a virtuális iktatási rendszerek összehangolása is.


A járási hivatal mindent az érintett önkormányzattól vett át (így az épületeket, berendezéseket, számítógépeket és szoftvereket is), a háttérszakemberek felvételére azonban nem jutott már idő. Ezért hiába állnak kötegekben a jelentések az átvett szoftverekről, azok nem működnek, például azért, mert nincs, aki kiadja a számítógépek jelszavait vagy összekösse a rendszereket.

A napi Gazdaság információi szerint a kormányhivatal írásbeli utasítására a rendszer indulásakor az önkormányzat informatikusait „vették kölcsön", ez azonban újabb problémát vet fel, hiszen ha egy másik hivatal informatikusa biztosítja a titkosítást, rakja össze a rendszert, éppen a titkosság „vész el". Az „informatikuskölcsönzés" rövid időtartama miatt ráadásul továbbra sem állnak rendelkezésre fix kódok, szabályzatok, iktatási, valamint járási és az önkormányzati hivatal közötti iratkezelési rend - mindez pedig az egész országban súlyos problémákat eredményezhet a járási határokon átnyúló ügyeknél.

A járási rendszer elindulása óta az egyik fővárosi önkormányzatnál a befutott új ügyek csak gyűlnek - egyelőre papíron. Holott egy informatikai rendszer kiépítése nem feltétlenül jelent extra terhet, forrásaink szerint például Kispesten a járási hivatal a virtuális struktúra kiépítéséért 3 millió forintot „kért volna az önkormányzattól", ám utóbbi emberei végül 40 ezer forintból megoldották a kérdést.

Forrás: Napi Gazdaság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu