Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Civil és hajléktalan aktivisták önkényes házfoglalása
A Város Mindenkié elnevezésű szervezet szerint a fővárosban 10 ezren élnek az utcákon, míg 2000 önkormányzati lakás üresen áll
A rendőrök 28 embert állított elő 2013. január 19-én este a budapesti Csányi utcából, ahol egy demonstráció keretében civil és hajléktalan aktivisták elfoglaltak egy üresen álló, önkormányzati épületet. A police.hu/brfk alportálon közzétett tájékoztatás szerint 27 ember ellen jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértés miatt a gyorsított eljárást a VII. kerületi rendőrkapitányság már lefolytatta, valamennyiüket pénzbírsággal sújtották.

A Város Mindenkié elnevezésű civil szervezet január 19-én késő este közleményt juttatott el az MTI-hez, ebben arról számoltak be, hogy a rendőrség 30, a lakhatási jogért küzdő aktivistát vitt el, majd állított elő. Mint írták, a házfoglalók rendészeti eszközök és tömegszállók helyett kiterjedt szociális bérlakásrendszert és a lakhatáshoz való jog törvénybe foglalását követelték.

Az MTI tudósítója január 19-én a helyszínről arról számolt be, hogy a ház előtt élőláncot alkotó aktivistákat a rendőrség előbb arra szólította fel, hogy engedjék be az épületbe a kerületi önkormányzat képviselőjét. Ő, miután bent járt, kérte a ház kiürítését, hogy azt le tudják zárni. A többi között arra hivatkozott, hogy az aktivisták önkényesen foglalták el a műemlék épület, amelyben egyébként életveszélyes tartózkodni.

A rendőrök ezután többször is felszólították a demonstrálókat, hogy hagyják el a helyszínt. Miután a kérésnek nem tettek eleget, egyesével vitték őket a rendőrségi járművekhez.

Az épületet kora délután foglalták el hajléktalan és civil aktivisták, akik közül néhányan átmenetileg beköltöztek az egyik lakásba. Közlésük szerint tettükkel a többi között arra akarták felhívni a figyelmet, hogy miközben a fővárosban körülbelül tízezren élnek az utcákon, kétezer önkormányzati lakás üresen áll.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu