Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hozamgarancia mellett száll be Kaposvár a húsiparba
A város beleszólást és döntési jogosultságot is kér a Kométa 99 Zrt. irányításában

Kaposvár közgyűlése úgy döntött, hogy kétmilliárd forint értékben tulajdonrészt vásárol a Kométa 99 Zrt.-ben - jelentette be 2013. január 18-án Szita Károly polgármester. A cég értékelése után új alapító okirat és szindikátusi szerződés készül. A részvényvásárlásokra várhatóan február elején kerül sor.


Szita Károly hangsúlyozta: mintegy ezer család munkahelyének biztonságát teremtik meg azzal, hogy az önkormányzat befektet a város számára stratégiailag fontos élelmiszeripari ágazatba. A polgármester kifejtette, az élelmiszeripari ágazat egyik fontos szereplője, a Kométa csőd közeli állapotba került, és a városvezetés fontosnak érezte az ott dolgozók és beszállítók munkahelyének megőrzését.

A város nem lesz csendestárs

Kaposvár szigorú feltételekkel lesz tulajdonos a Kométában: elvárja a tőke megtérülését hozamgaranciával. A jelenlegi tulajdonosnak is legalább egy milliárd forint értékben tőkét kell emelnie, a város pedig a tulajdoni arányától függetlenül beleszólást és döntési jogosultságot kér a vállalat irányításában - tette hozzá.

Kaposvár további kérése, hogy a Kométa vezetése állapodjon meg a Magyar Fejlesztési Bank ingatlanbefektetéssel foglalkozó leányvállalatával. Ezek a lépések stabil és nyereséges működést eredményezhetnek a jövőben - vélte Kaposvár polgármestere.

Vannak gondok

A polgármester és a cég ügyvezetője decemberi találkozóján Giacomo Pendranzini elmondta: a húsipari ágazat egészét sújtó válság őket sem kerülte el, súlyos likviditási gondokkal küzdenek, a termelést a felére csökkentették. Rövidtávon egymilliárd forint tőkeinjekcióra lenne szükségük, hogy megoldódjanak a likviditási gondjaik. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 15 évben mintegy 10 milliárd forint értékű beruházást végeztek, az utóbbi 5-6 évben hárommilliárd forinttal növelte a saját tőkét a tulajdonos, középtávon pedig két-három milliárd forintnyi tőkeemelést terveznek.

Nem állnak meg a saját lábukon a cégek

December végén jelentették be, hogy a pápai önkormányzat ötven százalék fölé emeli jelenlegi nyolcszázalékos tulajdoni hányadát a Pápai Hús 1913 Kft.-ben. A gyulai önkormányzat pedig önálló társaságot alapít a helyi húsipar újjászervezésére.

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerint mindazonáltal nem indokolt, hogy az állami-önkormányzati kézbe került társaságok szorosabbra fűzzék az együttműködést.

Forrás: MTI - Privátbankár

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu