Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Március végégig kell átadni a megyei intézményeket
A kormány három hónappal meghosszabbította a határidőt
Eredetileg január elsejétől már az új fenntartóknak kellene üzemeltetni a megyei önkormányzat egykori intézményeit, ám egy kormányrendelet március 31-ben jelölte meg az új határidőt. Addig továbbra is a megyei intézményfenntartó felel értük. Mátrahalmi Tibor, a Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője elmondta, a következő hetek feladata az egykor a megyei önkormányzathoz tartozó közoktatási intézmények átadása a területileg illetékes tankerületeknek - számol be a feol.hu.

Az eredeti 258/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 419/2012. számon (XII. 29.) módosított rendeletének 4. §. értelmében a megyei intézményfenntartó központok 2013. március 31-én a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságba történő beolvadással megszűnnek. A rendelet lehetőséget adott arra, hogy három hónappal későbbi határidőig történjen meg a megyei intézmények átadása. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a megszűnt megyei intézményfenntartó központok általános és egyetemleges jogutóda.

Mátrahalmi Tibor, a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta, a következő hetek feladata az egykor a megyei önkormányzathoz tartozó közoktatási intézmények átadása a területileg illetékes tankerületeknek. Ezzel március végéig kell végezni, mint ahogy az alapítványok sorsának rendezésével is. Így a MIK-nél csak a szociális és gyermekvédelmi intézmények maradnak. Ezek olvadnak be a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságba, amely jogutódlással lesz az intézmények fenntartója.

A megyékben a főigazgatóság kirendeltségei végzik majd a fenntartás operatív feladatait, de például a közbeszerzés központosítva lesz. Az intézményi átadásokkal párhuzamosan zajlik majd a dolgozók átcsoportosítása a szakfeladatoknak megfelelően.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségénél marad a két integrált intézmény. A szociális nyolc telephellyel: Polgárdi, Tekerespuszta, Alap, Bicske, Gánt, Mezőszilas, Polgárdi ipartelepek, Sárosd és a csókakői autista intézmény. Idekerül a korábban a fővárosi önkormányzat által működtetett fogyatékosok otthona három tordasi telephelye. A gyermekvédelmi szervezet közel húsz telephelyével tagozódik be, de ide kerül a főváros által fenntartott bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon és Általános Iskola is.

A levéltár és a művelődési központ sorsáról korábban született döntés, a könyvtárat és a múzeumot január elsejével vette át a fehérvári önkormányzat.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap - OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu