Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Rágalmazás miatt tesz feljelentést Kapus Krisztián
Kiskunfélegyháza polgármestere szerint a láncszavazásról szóló hangfelvételt személyének lejáratására készítették

Feljelentést tesz Kiskunfélegyháza polgármestere a személyét érintő rágalmazások miatt. Kapus Krisztián (Fidesz), aki egyben a választókerület országgyűlési képviselője is, 2013. január 16-án elmondta, hogy a kiskunfélegyházi önkormányzati választással kapcsolatban megjelent hangfelvételben elhangzott állítások valótlanok, ahogy azt maga a hangfelvételen hallható Ajtai Tibor, a megyei cigány önkormányzat elnöke is elismerte.


Kapus Krisztián hozzátette: a hangfelvételt személye elleni aljas lejárató támadás céljára készítették, és ezt szintén elismerték. Emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati választás tisztaságát megkérdőjelező jelenségről maga a választási bizottság sem értesült.

Az Együtt 2014 mozgalom január 15-én közölte: feljelentést tesz a 2010-es kiskunfélegyházi önkormányzati választáson történtek miatt, mert megítélésük szerint egy hangfelvétel a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúját veti fel. Azt írták: Ajtai Tibor, a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányának tagja, a megyei cigány önkormányzat elnöke egy felvételen részletesen elmondja, hogyan hajtottak végre - a láncszavazás módszerével - választási csalást a Fidesz-KDNP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje, Kapus Krisztián javára. 

A szóban forgó hangfelvétel kapcsán az atv.hu közölt cikket. Ebben szerepel az is, hogy időközben a YouTube videomegosztón nyilvánosságra került egy interjú, amelyben Ajtai Tibor elismeri a hangfelvétel létezését, ám azt állítja: többekkel együtt Dósai Bence, a Fidelitas megyei elnöke vette rá arra, hogy működjön közre egy olyan hanganyag összeállításában, amellyel majd Kapus Krisztiánt meg lehet zsarolni, hogy távozzon posztjáról.

Szerinte a hanganyag tartalmának nincs köze a valósághoz, azt „próbából" vették fel a jegyzővel, három alkalommal. Mint mondta, csak később jött rá, hogy a Fidelitas-vezető saját szakállára akarta végrehajtani a puccsot, arról nem tudott sem Lezsák Sándor választókerületi elnök, sem Kerényi János régiós pártigazgató - írta az atv.hu, amely közölte azt is: Csölle Yvette jegyző - akit Kapus Krisztián elbocsátott január elején - ugyanakkor határozottan cáfolta nekik, hogy ezek próbafelvételek voltak, azt mondta, a felvétel az ő irodájában készült, egy „hétköznapi" beszélgetés keretében.

Kapus Krisztián, a Fidesz polgármesterjelöltje a szavazatok 37,9 százalékát kapta a 2010-es önkormányzati választáson. Csaknem ezer szavazattal előzte meg a második legtöbb voksot kapott jelöltet.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu