Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Magyar-kínai önkormányzati partnerségi konferencia
A KIM kéri, hogy az önkormányzatok ismét regisztrálják részvételi szándékukat
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), illetve a Kínai Külföldi Baráti Társaságok Szövetsége szervezésében, 2013. április 24-én, Magyarországon kerül megrendezésre a II. Magyar és Kínai Önkormányzatok Partnerségi Konferenciája. A rendezvény sikerének és a magyar-kínai kapcsolatok ápolásának elősegítése érdekében, a KIM felkészítő előadást szervez január 18-án az önkormányzatok számára.

Magyarország „Keleti nyitás politikájának" meghirdetése óta a Kínai Népköztársaság az ország egyik gazdasági stratégiai partnere. A magyar-kínai kapcsolatok mára azonban a gazdaságon kívül a kultúra, oktatás és a közigazgatás területén is fejlődnek. Ezen kapcsolatok erősítése és bővítése Magyarország egyik legfontosabb prioritása a külkapcsolatok tekintetében. A közigazgatási és igazságügyi miniszter a belügyminiszterrel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az önkormányzatok nemzetközi kapcsolatainak segítésére is.

Fenti célok elősegítése érdekében 2013. április 24-én a KIM és a Kínai Külföldi Baráti Társaságok Szövetségének közös szervezésében, Magyarországon kerül megrendezésre a II. Magyar és Kínai Önkormányzatok Partnerségi Konferenciája. A konferencia keretében lehetősége nyílik a magyar és kínai önkormányzatoknak a testvérvárosi kapcsolatok ápolására, illetve a testvérkapcsolatokkal még nem rendelkező önkormányzatoknak, azok kialakítására.

A kínai oldalon a meghívottak között az önkormányzati vezetőkön kívül jelen lesznek felsőoktatási és gazdasági vezetők is. A konferencián műhelybeszélgetéseken való részvétel is biztosított a következő témákban: közigazgatás, jó állam, víz- és környezetvédelem, természeti erőforrások, mezőgazdaság, gazdaság, kereskedelem és befektetés, városüzemeltetés, Smart City, Oktatás és K+F+I.

A konferencia sikerének és a magyar-kínai kapcsolatok ápolásának elősegítése érdekében, a KIM felkészítő előadást szervez január 18-án, 9-13 óra között, a KIM Konferenciatermében az önkormányzatok számára, ahol a konferencián való eredményes részvétel szempontjából hasznos információkat kívánnak átadni.

Sajnos, a rendezvényekre szóló meghívóban feltüntetett regisztrációs e-mail címmel kapcsolatban informatikai problémák merültek fel, s a beérkezett regisztrációk egy része nem érkezett meg, ezért a szaktárca kéri, hogy a január 18-án megrendezésre kerülő előkészítő előadáson és az április 24-én megrendezésre kerülő konferencián való részvételi szándékukat az önkormányzatok szíveskedjenek - ismételten - jelezni a kinai.konferencia@kim.gov.hu e-mail címen, január 9-e 12 óra és január 14-e 16 óra között.

A részletes, személyre szóló regisztrációs lap leadásának határideje március 14-e lesz. Addig az előzetes szándékukat jelző önkormányzatokat a KIM folyamatosan tájékoztatja.

Forrás: KIM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu