Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Budapest szükség esetén le is állíthatja a HÉV-eket
Tarlós István szerint van lehetőség arra, hogy a főváros csak a városhatárig közlekedtesse a helyi érdekű vasutakat

A főpolgármester szerint a régi önkormányzati törvényben is volt arra lehetőség, hogy a HÉV-szerelvényeket a BKV Budapest határáig közlekedtesse. Ha az ezzel kapcsolatos egyeztetéseken bárki „le akarja söpörni" a fővárost, akkor Budapest kezében erős „ütőkártya" van, mert szabályosan leállíthatja a HÉV-eket - mondta Tarlós István 2013. január 9-én a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. 


Tarlós István főpolgármester január 10-én délelőtt folytat megbeszéléseket Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterrel az agglomeráció közösségi közlekedéséről. Tarlós István azt mondta, bizonyos abban, hogy szót fognak érteni a miniszterrel. Szerinte ugyanakkor szerencsésebb lett volna, ha előzetesen a tárca egyeztet a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) és a BKV-val, mert olyan adminisztratív folyamat indult el, amelyet nehéz lesz megállítani.

A főpolgármester közölte: nincs bizonyítéka, de ésszerű feltételezni azt, hogy egyes települések kérték a minisztériumot arra, hogy a BKK helyett a Volánbusz szolgáltasson, mivel egyes települések a méretükhöz képest viszonylag sok pénzt fizetnek a Budapesti Közlekedési Központnak a szolgáltatásért. A főpolgármester kitért arra: az az érzése, hogy egyes agglomerációs települések nem az utasok érdekeit tartják szem előtt, hanem „rosszul értelmezett helyi önkormányzati érdeket".

A HÉV-ek közlekedésével kapcsolatban azt mondta: a régi önkormányzati törvényben is volt arra lehetőség, hogy a szerelvényeket a BKV Budapest határáig közlekedtesse, mivel az infrastruktúra a főváros tulajdonában van a teljes vonalhálózaton. Ha az egyeztetéseken bárki „le akarja söpörni" a fővárost, akkor Budapest kezében erős „ütőkártya" van, mert szabályosan leállíthatja a HÉV-eket - tette hozzá Tarlós István.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium január 4-én közölte, hogy május elsejével kilenc agglomerációs települést érintő autóbuszjáratokat vesz át a BKK-tól, illetve a BKV-tól a Volánbusz. A szaktárca jogszabályi kötelezettségre hivatkozva hozta meg a döntést, mivel a személyszállítási szolgáltatásokról szóló, tavaly elfogadott törvény és az erre vonatkozó uniós rendelet alapján a BKV belső szolgáltatónak minősül, ezért 2013. május 1-jétől Budapesten kívül nem láthat el közszolgáltatási feladatokat. A BKK akkor erre reagálva azt közölte, hogy további tárgyalásokat kell folytatni az átadásról.

Tarlós István a Magyar Nemzet január 7-i számában azt mondta, ahogy a BKV-s elővárosi buszok üzemeltetését a Volánra, a Budapest határát átlépő HÉV-ek működtetését a MÁV-ra kell bízni. Közölte: amennyiben a hatályos személyszállítási törvény és az uniós előírások „belső szolgáltatónak" minősítik a BKV-t, akkor ez nemcsak az agglomerációs buszokra, hanem a kötöttpályás járművekre, azaz a főváros közigazgatási határát átlépő HÉV-ekre is vonatkozik.

Forrás: Kossuth Rádió - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu