Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Helyzetbe hozná a Pécsi Sörfőzdét az önkormányzat
Pécs önkormányzata kölcsönös előnyökön alapuló megállapodása a város sörgyárával
Szorosabbra fűzi a 2011 novemberében kötött megállapodását a Pécsi Sörfőzde Zrt. és a város önkormányzata, eszerint egyre több helyen olthatják Szalonnal vagy Pécsi Sörrel majd szomjukat a városlakók és az ide látogatók. A pécsi fesztiválok sörkínálatában és a Zsolnay Kulturális Negyedben bizonyos, hogy túlsúlyban lesznek a itt gyártott italok, de a város egyéb módokon is igyekszik helybe hozni a gyártót. A sörfőzde pedig megfizeti ennek ellenértékét.

A megállapodás értelmében az önkormányzat, vagy cégei, illetve az általuk megbízott külsős rendezvényszervező által bonyolított eseményeken, valamint a Zsolnay Kulturális Negyed újonnan nyíló vendéglátó egységeiben 80-20 százalékos arányban lesznek jelen a Pécsi Sörfőzde Zrt. termékei.

A sörfőzde ezen kívül reprezentációs célra a városházát is ellátja, cserébe pedig a város a rendezvényei kiadványain, plakátjain fogja hirdetni a pécsi söröket. Például az önkormányzat a jövőben igyekszik elérni, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokban létesíteni kívánt új vendéglátóhelyeken érvényesüljön a részbeni kizárólagosság, amennyiben sikerül erről megállapodni a leendő üzemeltetővel.

A szerződésben ez a kitétel a következőképpen szerepel: az önkormányzat „az összes újonnan üzemeltetésre és bérletben kiadásra kerülő egységre vonatkozóan a bérleti szerződéseket a jelen megállapodással összhangban köti meg, és a Pécsi Sörfőzde termékeire vonatkozó (...) kizárólagosságot szerződéskötési feltételként törekszik meghatározni".

A Pécsi Sörfőzde még a tavalyi évre a módosított kontraktus aláírását követően hárommillió forint támogatást fizet az önkormányzatnak, amelyből 2 millió a Pécsi Kulturális Központ ez évi rendezvényeire, tehát az Örökség és Sétatérfesztiválra, valamint az általuk a kulturális negyedbe illetve a Kodály Központba szervezett programjaira jut. A fennmaradó 1 millió forint pedig a Zsolnay Örökségkelő által jegyzett programokat illeti.

A sörgyár ezen felül 2016-ig minden évben 2,5 millió forintot fizet a Zsolnay Kulturális Negyed vendéglátó egységeiben lévő részbeni kizárólagosságáért.

Forrás: PécsiÚjság.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu