Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A közpénzfelhasználás legjobb gyakorlatai
Egymásnak mutathattak jó példákat az önkormányzatok

A költségvetési és zárszámadási folyamatokkal kapcsolatos belső kontrollok kialakítása és működtetetése volt a témája az Állami Számvevőszék „A jó példa legyen ragadós! Legjobb gyakorlatok a közpénzek felhasználásánál" című szeminárium sorozata második rendezvényének, amelyet április 7-én tartottak meg az ÁSZ székházában. A rendezvényen az önkormányzatok vezető munkatársai mutatták be követésre érdemes gyakorlatukat.


„A jó példa legyen ragadós! Legjobb gyakorlatok a közpénzek felhasználásánál" című szemináriumsorozat, még tavaly decemberben indult el, Domokos László, az ÁSZ elnöke kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy az érintettek széles köre megismerje, és alkalmazni tudja a közpénzek felhasználásának legjobb gyakorlatait. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a sorozat második szemináriumát az önkormányzatok élénk érdeklődése kísérte.

A költségvetési és zárszámadási folyamatokkal kapcsolatos belső kontrollok kialakításáról és működtetetéséről szóló szeminárium Domokos László elnöki megnyitójával kezdődött, majd Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára tartott előadást „Az önkormányzati finanszírozás újragondolandó kérdései" címmel.

Ezt követően négy önkormányzat mutatta be jó gyakorlatát: Tamás Barnabás, Putnok polgármestere és Kiss Péter, Nagykőrös Polgármesteri Hivatala pénzügyi irodavezetője a költségvetési tervezés megbízhatóságához és megalapozottságához szükséges belső kontrollok kialakítási és működtetési tapasztalatairól adott számot, míg Boldoczki János Kiskőrös Polgármesteri Hivatala pénzügyi osztályvezetője és Répásy Ildikó Balatonfüred Polgármesteri Hivatala osztályvezetője a zárszámadás-készítés során szükséges belső kontrollok kialakításával és működtetésével kapcsolatos gyakorlatát ismertette.

MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu