Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kaposváron is segítenének a húsiparban dolgozókon
Az önkormányzat kétmilliárdos tulajdonrészt vásárol a Kométa’99 Zrt.-ben, ha a cég és a beszállítók teljesítik a feltételeit

Kaposvár önkormányzata kész kétmilliárd forintos értékben tulajdonrészt vásárolni a Kométa '99 Zrt.-ben annak érdekében, hogy ezzel biztosítsa a húsipari cég hosszú távú, biztonságos működését, az ötszáz dolgozó munkahelyét és mintegy négyszáz beszállító megélhetését - jelentette be Szita Károly, a város fideszes polgármestere 2013. január 7-én, a városházán tartott sajtótájékoztatón.


Szita Károly közölte: az önkormányzat feltételekhez köti a tulajdonrész vásárlását, éspedig ahhoz, hogy a cég egymilliárd forintos tőkeemelést hajtson végre, továbbá a sertésbeszállítók követelésük egy részével - tulajdonrészért cserébe - ugyancsak járuljanak hozzá a gyár megmentéséhez.

A kétmilliárdos tőkejuttatás további feltétele, hogy a Kométa vezetése állapodjon meg a Magyar Fejlesztési Bank ingatlanbefektetéssel foglalkozó leányvállalatával a gyár bővítéséről, ami lehetővé tenné újabb munkahelyek létrehozását - mondta Szita Károly. Megjegyezte: a város tulajdonosként beleszólást és döntési jogosultságot is kér a vállalat irányításába.

„A város elsődleges célja az, hogy az a kilencszáz ember, akiknek megélhetése a húsipari cégtől függ, a jövőben is munkából tartsa fenn családját segély helyett" - hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: az önkormányzat a stabil működés és az akár foglalkoztatás-bővítő fejlesztések reményében segít a Kométa '99 Zrt.-nek a válság leküzdésében.

Szita Károly beszámolt arról, hogy az elmúlt hetekben számos tárgyalást folytatott a cég vezetőivel, dolgozóival és beszállítóival, s a kaposváriak támogatását is kérte a döntéshez. Elmondta: a telefonos megkérdezés alapján a város polgárainak 97,2 százaléka egyetért azzal, hogy tulajdonrész-vásárlással segítsen Kaposvár önkormányzata. Jelenleg folynak a jogi előkészületek és a cég felértékelése, a jövő héten pedig a város közgyűlése dönthet az ügyben - közölte a polgármester.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu