Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Önkormányzati céggel mentik meg a gyulai húsipart
A város önálló társaságot alapít, száz százalékos tulajdonrésszel
A gyulai önkormányzat önálló társaságot alapít a gyulai húsipar újjászervezésére - mondta Görgényi Ernő polgármester 2013. január 7-én, Gyulán a városi képviselő-testület és a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. egyeztető ülését követően. A tanácskozáson részt vett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki hangsúlyozta: a kormány fontos feladatot teljesített, forrást biztosított a gyulai húsipar részére a munkahelyek megőrzése és a működtetés fenntartása érdekében.

Budai Gyula jelezte: a gyulai húskombinát és húsipar jövője most már az önkormányzat kezében van, sikere a város és a kormány által decemberben létrehozott új felszámoló szervezet, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. együttműködésén múlik.

A nagy múltú gyulai húsipari cégre az államnak jelentős befolyása lesz a jövőben az önkormányzaton keresztül - mondta Budai Gyula. „Az állam jó tulajdonos, és ahol lehetséges, ott növelni kell szerepvállalását" - tette hozzá. Jelezte: a kormány megbízásából továbbra is figyelemmel kíséri az üzem sorsát, és szakmai segítséget nyújt, ha erre szükség lenne.

Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) az átszervezés konkrét lépéseiről elmondta: a város 1,8 milliárd forintot kapott munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra. „A forrásból a húsipart szervezzük újjá, és nem a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát nevű vállalatot" - hangsúlyozta. Tájékoztatása szerint az önkormányzat napokon belül önálló társaságot alapít száz százalék tulajdonrésszel, erről január 9-én születik döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Görgényi Ernő rámutatott: a cél egy több mint száz éves ipari kultúra megmentése, ezt a feladatot a város neves húsipari szakemberekre bízza majd. A tervek szerint az új társaság megvásárolja a húskombinát felszámolási eljárása során értékesítésre kerülő ingatlanokat és termelő eszközöket, és átveszi a dolgozókat. A polgármester szerint az újjászervezett vállalat két-három éven belül tehető nyereségessé.

Kovács József, a térség fideszes parlamenti képviselője arról szólt, hogy a gyulai húsipar újjászervezésének egyik legfontosabb üzenete a munkahelyek megőrzése az itt élő családok számára.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu