Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megtartották az első tanórákat az állami iskolákban
Önkormányzati portás, állami kréta – Fél év kell, míg minden kialakul
Zavartalanul kezdték meg működésüket a téli szünet után az immár állami fenntartásba került iskolák. Igaz, minden részlet még mindig nincs tisztázva. 2013. január 1-jétől állami fenntartásba kerültek az eddig önkormányzati köznevelési intézmények. A téli szünet utáni első napon, január 3-án a Délmagyarország című lap azt vizsgálta, mit jelent a gyakorlatban a váltás.

- Minden eddigi szabály érvényét vesztette, a 10 év alatt kialakított együttműködést újra kell építeni - fogalmazott Kardos Kálmán, a szegedi Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának (NGSZ) igazgatója. Az üzemeltetéssel, működésükkel kapcsolatos kérdésekben az általános iskolai, kollégiumi és gimnáziumi igazgatók ugyanis az önkormányzathoz, ezen belül az NGSZ-hez fordulhatnak. Az igazgató elmondta, az első nap zökkenőmentesen indult a szegedi iskolákban, de sok időnek kell eltelnie, amíg minden pontosan kialakul.

Kardos Kálmán elmondta, az iskolák technikai személyzete, így például a gazdasági ügyintéző, a portás, a gondnok, az udvaros, a karbantartó, a hivatalsegéd munkajogilag immár az NGSZ állományába került, ez 209 embert jelent a városban. Másik változás, hogy eddig az NGSZ az iskoláknak csak az 50 ezer forintot meghaladó beszerzéseit, karbantartásait látta el. Tegnap óta azonban az 50 ezer forint alatti, nagy mennyiségben előforduló, kis értékű beszerzések és karbantartások is hozzájuk kerültek, vagyis az iskola működtetését teljes mértékben nekik kell ellátniuk.

- Az iskolákban a szakmai kiadásokat az állam biztosítja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központon keresztül. A vagyon-, illetve iskolaműködtetéssel kapcsolatos kiadásokat pedig nekünk, helyesebben az önkormányzatnak kell fedeznie. Így a krétát az állam, az energiát mi fizetjük. A két külön forrás miatt ki kell alakítani annak az útját, hogy a vitatott esetekben hová soroljuk a költségeket - mondta Kardos Kálmán. A tankerületi igazgatóval, Plesovszkiné Ujfaluczki Judittal abban állapodtak meg, hogy ezt a félévet a közös munka kialakításának szentelik.

Forrás: Délmagyarország

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu