Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kész a számvevőszék első féléves ellenőrzési terve
Az ÁSZ elsősorban költségvetési szerveket, önkormányzatokat és a közmédiát ellenőrzi majd
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2013 első félévében a központi költségvetési szervek és az önkormányzatok kiemelt ellenőrzése mellett elvégzi a közmédia, és a közbeszerzési rendszer kontrollját is. A következő hat hónap ellenőrzési tervét Domokos László, az ÁSZ elnöke a múlt év végén adta át Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének. Az ÁSZ harmadik alkalommal készített, féléves ellenőrzési tervet, az úgynevezett gördülő tervezés módszerének alkalmazásával.

Ez hatékonyabb, eredményesebb és társadalmilag hasznosabb ellenőrzések lefolytatását teszi lehetővé - mondta el a találkozón Domokos László. Az ÁSZ közleménye szerint az elnök hangsúlyozta: az új számvevőszéki törvénynek köszönhetően immár gyakorlati következménye van a jelentéseknek, az ellenőrzötteknek ugyanis intézkedési tervet kell készíteniük, és azt az ÁSZ jóváhagyása után, végre is kell hajtaniuk. Domokos László rámutatott: nagyon lényeges, hogy az Országgyűlés, mint törvényalkotó felismerte ezt a korábbi hiányosságot és megfelelő jogosítványokkal ruházta fel a számvevőszéket.

Az átadott ellenőrzési terv 41 ellenőrzést tartalmaz. Ezek közül 15 ellenőrzés és az utóellenőrzések a 2012-es évről húzódnak át, 14 ellenőrzés 2013. első félévében kezdődik el, emellett 11 új ellenőrzés indul, amelyeket a törvényi kötelezettség szerint éves, illetve kétéves gyakorisággal kell elvégezni. A tervben az ÁSZ középtávú stratégiájával összhangban súlyponti feladatként szerepel a Magyarország 2014. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat véleményezése, valamint a 2012. évi költségvetés végrehajtásának ellenőrzése.

A zárszámadási ellenőrzés jövőre kiterjed a közfeladatot ellátó központi intézmények körére is. A sorozat-ellenőrzések keretében folytatódnak a központi intézmények és önkormányzatok vagyoni, pénzügyi helyzetét, belső kontrollrendszerét értékelő ellenőrzések is. Ezzel párhuzamosan több, a társadalmi érdeklődés középpontjában álló téma ellenőrzését is megkezdi az ÁSZ 2013. első félévében. 

A számvevőszék véleményt mond egyebek között az uniós források elosztásában és a felhasználás ellenőrzésében résztvevő szervezetek tevékenységéről, a közszolgálati média- és hírszolgáltatás megújításáról, a kisebbségi-nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásáról, valamint az új közbeszerzési rendszerről is - tartalmazza az ÁSZ közleménye.

Forrás: ÁSZ-MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu