Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Széchenyi István tér lesz a Roosevelt tér új neve
Az MSZP nélkül, egyhangúlag döntött a fővárosi közgyűlés

Széchenyi István nevére keresztelik át a budapesti Roosevelt teret - döntötte el április 6-án a Fővárosi Közgyűlés, tekintve, hogy ezen a helyen „ér össze" a „legnagyobb magyar" életműve. Roosevelt elnök nevét az V. kerület javaslata szerint a Szabadság tér amerikai nagykövetség előtti része őrizheti majd, de erről, valamint a többi, tervezett utcanév-átnevezésről további egyeztetéseket folytatnak, ezért azok csak később kerülnek a közgyűlés elé.


Huszonnégy igen szavazattal, az MSZP részvétele nélkül, egyhangúlag döntött a Fővárosi Közgyűlés arról, hogy a Roosevelt teret Széchenyi István térré nevezi át - tudható meg a Budapest Főváros Önkormányzata közleményéből. Rogán Antal (Fidesz) V. kerületi polgármester szerint ennél méltóbb tér nem viselheti Széchenyi nevét, akinek „ott ér össze az életműve". Az V. kerület azt javasolja, hogy Rooseveltről a Szabadság tér amerikai nagykövetség előtti részét nevezzék el. A szocialisták szerint ez a kérdés nincs az első száz legsürgősebb feladat között, míg a voksolásban azért nem vettek részt, mert a vitát színvonaltalannak tartották.

A döntéssel kapcsolatban Tarlós István főpolgármester elmondta, egyeztettek az amerikai nagykövet asszonnyal, s a lakosság sem nem fog többletköltséget jelenteni az átnevezés, hiszen a téren a Magyar Tudományos Akadémia és a Fővárosi Közterület-felügyelet székhelye található, illetve szállodák. A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a tudományos akadémia elnöke kérte, hogy a tér Széchenyi nevét viselje, s a kérést a főváros méltányolandónak tartja.

Felmerült, hogy Zuglóban Wass Albertről nevezzenek el közterületet, míg a Pongrácz fivérek nevét a Ferenc körút-Üllői út kereszteződése viselje, de Czeglédy János (Jobbik) visszavonta a javaslatot, így erről április végén tárgyalhatnak majd. A többi, tervezett utcanév-átnevezésről további egyeztetéseket folytatnak, ezért azok csak később kerülnek a közgyűlés elé.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu