Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Pécs polgármestere is csatlakozik a tartalékosokhoz
2010-ben mindössze 18 tartalékosa volt a hadseregnek – 2014-re szeretnék megduplázni a jelenleg négyezer fős állományt

Csatlakozik az önkéntes haderőhöz Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Csizi Péter, a város alpolgármestere. Ezt 2012. november 27-én jelentették be Hende Csaba honvédelmi miniszter jelenlétében, aki közölte: 2014-re megduplázzák az önkéntes tartalékosok számát. A miniszter a PécsMa.hu-nak adott interjújában úgy fogalmazott: 2004-ben azzal, hogy a sorkatonai szolgálattal együtt a tartalék erőt is megszüntették, súlyos hibát követtek el.


Hende Csaba szerint ugyanis a hadtörténet nem ismer eredményes haderőt tartalékosok nélkül, de 2010-ig nem történt érdemi lépés az állomány fejlesztése érdekében.

A tárcavezető felidézte: a 2010-es árvizek során szükség lett volna a gyors segítségre a gátakon, ám összesen 18 tartalékosuk volt. Jelenleg több mint 4000 esküt tett, ilyen önkéntese van a magyar hadseregnek. A tárcavezető kiemelte: ezt a létszámot szeretnék 2014-re megduplázni, ami a szakemberek szerint már elégséges a jelenleg prognosztizálható feladatok ellátására - mondta.

Míg a hivatásos és szerződéses katonák az év minden napján szolgálatban vannak, addig az önkéntes tartalékosok a civil életben dolgoznak, vagy szolgálati nyugdíjukat élvezik. Ők időről időre, a megfelelő kiképzés után, a honvédelmi igényeknek megfelelően állnak rendelkezésre, de természeti, ipari katasztrófák idején is bevethetőek.

A miniszter pécsi látogatásán találkozott Páva Zsolt polgármesterrel és Csizi Péter alpolgármesterrel. A városvezetők pedig bejelentették: maguk is csatlakoznak az önkéntes állományhoz. Csizi Péter közölte: részt vesznek majd a kiképzésen, és azokat is várják, akik koruknál fogva nem teljesíthettek sorkatonai szolgálatot, mint például ő.

Önkéntes tartalékosnak bárki jelentkezhet egyébként, aki elmúlt 18 éves, egészséges, és fizikailag is bírja a terhelést. Három év alatt - ha szükséges - maximum hat hónapot kell bent töltenie, és évente 15 napos kiképzésen kell részt vennie. A kiesett munkaidőre keresetet adnak.

Pécsett már többen érdeklődnek az önkéntes katonaság iránt, és kihasználják a munkalehetőségnek sem rossz tartalékos katonaságot - mondta Koltai Arnold, aki 27 évig volt maga is mundérban. Koltai Arnold szerint az önkéntességgel mindenki jól jár. Plusz jövedelemforrásnak, és ezáltal munkalehetőségnek is tekinthető. Emellett a Magyar Honvédséget segíteni lelkileg is magabiztosságot ad - véli.

Forrás: PécsMa.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu