Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Saját hentesüzletet nyit a kapuvári önkormányzat
A város saját cégén keresztül üzemelteti majd a Kapuvári Hús Zrt. egykori mintaboltját
Újra nyit a Kapuvári Hús Zrt. egykori mintaboltja a Fő téren. A cég felszámolása miatt bezárt húsbolt újbóli megnyitásának érdekessége, hogy nem egy vállalkozó, hanem a kapuvári önkormányzat - saját cégén keresztül - üzemelteti a húsboltot. A 2012. november 29-i nyitás körülményeiről az önkormányzati tulajdonban lévő Kapukom Kft. ügyvezetője, Németh D. László beszélt a Kisalföldnek.

- A helyi húsgyár és ezáltal a mintabolt leállása után a város vezetése úgy érzékelte, hogy komoly hiány keletkezett a húsellátás terén. Akadtak a hetvenes éveket idéző sorban állások, feliratkozások a húskereskedelemben - fogalmazott az ügyvezető. Hangoztatta, a kapuvári húsgyár mintaboltja évtizedek óta jól bejáratott üzlet volt a Fő téren, újranyitása városi érdek.

- Azt, hogy az üzlet jól működött, mi sem jelzi jobban, mint hogy a bezárás után nagyon sok érdeklődő vállalkozó volt annak további működtetésére - tette hozzá az ügyvezető. Az önkormányzat végül úgy döntött, a bolt működtetése illeszkedik a város azon igényéhez, miszerint a lakosság kiszolgálása nem csak vállalkozói érdek.

- Megbízott üzletvezetőnk, Császár Antal segítségével aztán megkezdtük a beszállítók felkutatását, akik között 70-80 százalékban rábaközi termelők vannak - mondta Németh D. László. A Kapuvár Városi Húsáruház néven, november 29-én nyíló boltba csornai, győri, pápai és többek közt egyházasfalui termelők szállítják termékeiket. A választékban a jól megszokott sertés-, marha- és baromfitermékek lesznek, kiegészítve némi fűszerrel és tésztafélével. Maga az üzlet ingatlanként eddig is városi tulajdonban volt, a húsgyár bérelte a helyiséget.

Németh D. László elmondta, a berendezést egyelőre bérlik, mivel az a Kapuvári Hús Zrt. tulajdona, megvásárlása csak a felszámolási eljárás végével lehetséges. Az ügyvezetőtől megtudtuk, a Kapukom leült tárgyalni az üzlet régi munkatársaival, akik közül két várakozó kivételével négyen továbbra is vállalták a munkát, immár városi alkalmazottként. A Kapukom ügyvezetője elmondta, a városi tulajdonú cég megalakulásakor is cél volt, hogy vállalkozói tevékenységgel segítsék hosszú távon a helyi költségvetést. Ennek másik példája a Hany Istók Kerékpáros Centrum üzemeltetése is. Németh D. László hozzátette, további fejlesztésekben gondolkodnak, többek közt az említett húsáruházban is.

Forrás: kisalfold.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu