Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Függetlenként induló DK-sokból lett polgármester
Jobbikos, DK-s és független befutók a hétvégi időközi választásokon

Hat településen tartottak időközi önkormányzati választást 2012. november 25-én, amelyek közül egyelőre ötnek ismert az eredménye. Egy helyen a Jobbik jelöltje nyert, mindenhol máshol függetlenek, de a Demokratikus Koalíció szerint ezekből ketten az ő emberük - írja az Index.


Szilsárkány

Szilsárkány polgármesterévé a függetlenként induló Szalai Miklóst választották. A polgármesteri pozícióért hárman versengtek, mindegyikük független induló volt. Szalai Miklós 156, Kuti István jelenlegi alpolgármester 137 voksot szerzett, Gőgös Zsuzsanna 30 szavazatot kapott. A választásra jogosult 583 választópolgár közül 326-an járultak az urnákhoz, ez 56 százalékos részvételi arányt jelent. A nem egészen 700 lakosú rábaközi faluban azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi polgármester, Zöld Péter augusztusban egészségi okból lemondott. Leköszönése óta Kuti István alpolgármester látta el a községvezetői  teendőket.


Pácin 

Pácinban Majoros László Ferencet (független) választották új polgármesternek. A bodrogközi településen az időközi polgármester választást azért írták ki, mert Barati Attila - aki 1990-től, hat cikluson át 2012-ig vezette a másfél ezer lakosú települést - szeptember elején, 46 éves korában meghalt. A posztért négy független jelölt indult. A névjegyzékben szereplő 1147 pácini közül 684-en voksoltak. Majoros László Ferenc 288, Nagyné Farkas Anikó 134, Rostás Tamás 181, míg Gecse Istvánné 72 szavazatot kapott, kilenc voks érvénytelen volt.


Vámosszabadi

Vámosszabadi polgármesterévé Réti Csabát (független) választották. A Győr közeli település polgármesteri pozícióért négyen indultak, mindannyian függetlenként. Réti Csaba 269 voksot kapott, Méri Attila 233 szavazatot, Adorján Judit 54 voksot szerzett, Pék Gyulánéra 37 szavazat érkezett. A választásra jogosult 1219 választópolgár közül 602-en járultak az urnákhoz, ez 49,4 százalékos részvételi arányt jelent. Az időközi választást azért kellett megtartani, mert a polgármester szeptember elején lemondott posztjáról. Döntését akkor egészségi okokkal indokolta a Kisalföld című megyei napilapnak.


Kardoskút

Kardoskúton Lengyel György (független) nyerte az időközi polgármester-választást. A békés megyei kistelepülésen három független jelölt indult a tisztségért, a választási részvétel 61 százalékos volt. 464 választásra jogosult állampolgár adta le voksát, ebből 462 volt az érvényes szavazat. Lengyel György 201 szavazatot, Varga Pál 156 voksot kapott, Gombkötő Lajos Istvánra 105 választó szavazott. A település lakosságának száma 916 fő, a választásra jogosultak száma 759 volt.


Kosd

Kosdon Kurdi Ferenc, a Jobbik jelöltje, ez eddigi alpolgármester  váltja a független László Zoltánt a polgármesteri székben. A 2600 lakosú Kosdon a 2036 választásra jogosult polgár közül 992-en mentek el szavazni, ami 48,89 százalékos részvételnek felel meg. A négy polgármesterjelölt közül a legtöbb voksot - 489-et - Kurdi Ferenc kapta, így legyőzte a volt polgármestert, a független László Zoltánt, aki 334 szavazattal a második helyen végzett. Bodnár Mihályné 108, míg Fodor Krisztián 53 szavazatot gyűjtött, mindketten függetlenként.

A hat képviselői helyre tizenketten pályáztak, közülük négyen a hivatalban lévő testületből, sikerrel: a független Biber Kálmán, Bársony Csaba Tibor és Horhi József, valamint a jobbikos Hugyecz Andrásné a helyén maradhat, hozzájuk csatlakozik új tagként Podholiczki Judit és Zombori Márk Ádám, mindketten függetlenek. A kosdi képviselő-testület augusztus 30-án „kommunikációs hiányosságokra" hivatkozva oszlatta fel magát, ezért kellett időközi polgármester- és képviselő-választást kiírni.


Tárkány

A Komárom-Esztergom megyei Tárkányban a három független jelölt közül Mészáros Tamásné győzött. Mint Szallerbeck Zsolt jegyző tájékoztatásából kiderült: a választáson 51 százalékos volt a részvételi arány, a település 637 választópolgára járult az urnákhoz. A három független jelölt közül Mészáros Tamásné 311 szavazatot szerzett, 199 voks érkezett Koppendorfer Ferencre, míg a korábbi polgármester, Földes Kálmán 122 szavazatot kapott. A község új képviselő-testületet is választott. Tárkányban a képviselő-testület az idén szeptember 3-án feloszlatta magát. A településen 2011 augusztusában is időközi választásokat kellett tartani, mert a 2010-es választások óta eltelt időszakban nem tudtak alpolgármestert választani és nem volt együttműködés a testületben.


Titkos DK-sok

Az eredmények nyilvánosságra hozatala után a Demokratikus Koalíció közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pácin és a Győr-Moson-Sopron megyei Vámosszabadi független indulója valójában a DK támogatottja. „Mind Majoros László, Pácin megválasztott polgármestere, mind Réti Csaba, Vámosszabadi polgármestere, a Demokratikus Koalíció alapító tagjai" - írják. „A jelöltek a kis településeken szokásos módon, független jelöltként indultak, de mindketten mindketten nyilvánosan vállalták pártjuk támogatását. A vámosszabadi DK-s győzelem azért is különösen fontos, mert a Fidesz támogatással indult független jelöltet győzte le, aki a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának tagja" - áll a közleményben.

Forrás: Index - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu