Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Fideszes javaslat az összeférhetetlenség elnapolására
Kósa Lajos és Láng Zsolt kezdeményezi, hogy az önkormányzati voksolásig maradhassanak képviselők a polgármesterek

A Fidesz azt kezdeményezi, hogy a 2014-es önkormányzati választásig ne kelljen választaniuk önkormányzati tisztségük és országgyűlési mandátumuk között a mindkettőt betöltő politikusoknak. Kósa Lajos debreceni polgármester, a Fidesz ügyvezető alelnöke és párttársa, Láng Zsolt, a II. kerület vezetője 2012. november 23-án terjesztette be erről szóló javaslatát a Parlamentnek.


A javaslat szerint a képviselők önkormányzati posztjaira vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok mégsem az új Országgyűlés megalakulásakor, hanem 2014 októberében, a helyhatósági választással lépnének hatályba.

Indoklásuk alapján a halasztás azért szükséges, mert a tavaszi parlamenti voksolás után őszig már nincs lehetőség időközi önkormányzati választásokra, így egyes települések hónapokig vezető nélkül maradhatnának. Ugyanakkor a féléves átmeneti időszakban a polgármesterek és az önkormányzati képviselők parlamenti képviselői illetményt nem vehetnék fel.

A törvényjavaslat azt is kezdeményezi, hogy ne jövő év január elsején, hanem csak a 2014-es helyhatósági választás után módosuljanak az önkormányzati tisztségviselők javadalmazásának szabályai. Ez alól csak a főpolgármester lenne kivétel, akinek illetménye 2013-tól jelentősen emelkedik az új önkormányzati törvény értelmében.

Az indoklás alapján az egyes településtípusoknál a polgármesteri illetményt növelő, máshol viszont csökkentő rendelkezéseket nem kívánatos ciklus közben bevezetni. A cél, hogy minden önkormányzati vezető olyan összegű illetményt kapjon a ciklus végéig, amilyen ismeretében elvállalta feladatát - érvel a két fideszes politikus. Előterjesztésük azt is rögzíti, hogy a háznagynak - aki az Országgyűlés elnökének helyettese lesz a jövő év elejétől - miniszteri fizetés jár, ha viszont parlamenti képviselő is egyben, képviselői munkájáért nem kap díjazást.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu