Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A szakmai irányítás az önkormányzatoké marad
A Klebesberg Központ vezetője az állam és az önkormányzatok partnerségének fontosságát hangsúlyozta Veszprémben

Az állam nem akarja elvenni a szakmai irányítást az önkormányzatoktól az oktatási intézmények átvételével - mondta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megbízott elnöke 2012. november 23-án Veszprémben, a tankerületi igazgatók bemutatásán. Marekné Pintér Aranka kijelentette: az oktatási rendszer átalakítása olyan gyors és nagyléptékű feladat, amelyet csak az önkormányzatokkal közösen lehet megvalósítani.


Az állam nem elvenni akarja a szakmai irányítást az önkormányzatoktól, hanem partnerségben megerősíteni: azt szeretné, hogy ugyanolyan rendező elvek alapján szülessenek meg a csoportbontásra, fejlesztési forrásokra, felújításra vonatkozó döntések az ország minden pontján - magyarázta.

Meg kell teremteni azt a nívót, amely egységes hozzáférést, esélyt biztosít mindenkinek az oktatásban, és meg kell őrizni azt a sokféleséget, amelyet a magyar oktatási rendszer eddig elért, valamint oda kell figyelni arra, hogy a leszakadó térségek többlet szakmai segítséget kapjanak - fejtette ki.

Marekné Pintér Aranka felhívta a figyelmet arra, hogy a tankerületek nem a közigazgatási rendszert másolatai, nem a járási hivatali struktúrába illeszkednek, hanem egy szakmai függetlenséget őrző, az Emberi Erőforrások Minisztériuma alatt létrejövő központi szervezet területi szervei. A járási rendszer területi illetékessége ugyanakkor az alap: ahány járás, annyi tankerület jön létre az országban - tette hozzá.

A megyei tankerület a szakképzés, szakmai szolgáltatás és szakszolgálati feladatok koordinálását végzi, és nem felettese, hanem együttműködő partnere a többi tankerületnek - ismertette.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere azt mondta: az oktatási rendszert úgy kell átalakítani, hogy a legfontosabb résztvevő, a gyerekek és a szülők ne vegyen észre belőle semmit. Hangsúlyozta: Veszprém továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít az oktatási intézményekre, mint fenntartóként tette, és meggyőződése, hogy januárban egy jól működő oktatási rendszer indul el.

A találkozó a tíz Veszprém megyei tankerületi igazgató bemutatkozásával, majd szakmai konzultációval folytatódott.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu