Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Pontosítják az adósságátvállalás egyes részleteit
Szűkülhet azoknak a szervezetek a köre, amelyek felé a fennálló önkormányzati adósságot konszolidálják

Az önkormányzatok adósságkonszolidációjának részleteit pontosító módosító indítványt nyújtott be 2012. november 22-én az idei költségvetésnek a múlt héten a kormány által benyújtott módosító törvényjavaslatához a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága.


A parlament honlapján olvasható módosító javaslat szűkíti azon szervezetek körét, amelyek felé a fennálló önkormányzati adósságot konszolidálják, így központi támogatással csak a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások felé fennálló adósságot konszolidálják központi támogatásból.

Ha az önkormányzatnak van olyan betéte vagy egyéb számlakövetelése, ami kifejezetten egy adott adósságelemhez kapcsolódik, illetve annak fedezetére vagy teljesítésének biztosításául szolgál, akkor ezen betét vagy számlakövetelés összegét 2012. december 28-án az állam által megjelölt számlára át kell utalnia, a konszolidációval párhuzamosan. Nem konszolidálják az általános forgalmi adó megelőlegezésére felvett hiteleket, mivel azok mögött fedezet áll - tartalmazza a javaslat.

Emellett nemcsak a megszűnt víziközmű társulatoktól átvett hiteleket, de a mások miatt átvett víziközmű hiteleket sem konszolidálják, mert ezek mögött érdekeltségi hozzájárulás fizetési kötelezettség áll. Az eredeti javaslat azt célozza, hogy megteremtse a lehetőséget az 5 ezer fő alatti települések és a helyi önkormányzati többcélú kistérségi társulások adósságának teljes körű rendezésére.

Az MTI kérdésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) november 22-én megerősítette: az 5 ezer fő alatti önkormányzatok adósságkonszolidációjának lényege, hogy a központi költségvetés célhoz kötött támogatást biztosít az érintett helyhatóságok számára ahhoz, hogy megszüntethessék fennálló adósságállományukat. A támogatás biztosítása a központi költségvetésnél kiadásként, a települési önkormányzatoknál bevételként jelentkezik. Ennek megfelelően a művelet hatása az ESA-egyenlegre semleges.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu