Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elhalasztják a polgármesteri fizetések módosítását
Csak a 2014-es helyhatósági választások után változnak az önkormányzati tisztviselők javadalmazásának szabályai

Az eredeti tervekkel ellentétben nem jövő január 1-jén, hanem csak a 2014-es helyhatósági választás után módosulnak az önkormányzati tisztségviselők javadalmazásának szabályai - mondta 2012. november 20-i, budapesti sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, aki úgy érvelt: nem szeretnék, ha az érintettek díjazása akkor változna, amikor az országban egyébként „nem nagyon változnak" a fizetések.


Jövő év január 1-jétől lépne hatályba az önkormányzati törvénynek a helyhatósági vezetők és képviselők javadalmazására vonatkozó új szabályai - idézte fel a Fidesz ügyvezető alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Ezt azonban csak a 2014-es önkormányzati választás után léptetik életbe - közölte Kósa Lajos, amit azzal indokolt, hogy az új rendszerrel jelentősen változik a helyhatósági tisztségviselők fizetése, és „"úgy gondoljuk, helyesebb, ha nem a ciklus közepén, hanem a végén módosítjuk ezt", amikor mindenki újragondolhatja az indulási feltételeket.

További érvként említette, hogy el szeretnék kerülni egy olyan visszás helyzet kialakulását, hogy „önkormányzati tisztségviselők javadalmazása akkor változik, amikor az országban egyébként nem nagyon változnak ezek a pénzek".

Szólt az összeférhetetlenségi szabályok hatálybalépésének átalakításáról is: e szerint szintén csak a 2014-es helyhatósági választást követően lesz érvényes az a köznevelési törvényben szereplő rendelkezés, amely szerint az önkormányzatok által fenntartott intézmények vezetői nem lehetnek helyi képviselők. Alapvetően óvodavezetőkről van szó - mondta Kósa Lajos, hozzátéve, hogy sok időközi választásra kényszerülnének, ha e szabály bevezetését nem tolnák ki 2014 októberéig.

A politikus emlékeztetett, a parlamenti képviselői tisztség és önkormányzati posztok között fennálló összeférhetetlenség ugyancsak a 2014-es önkormányzati választást követően lesz hatályos. Összegzése szerint „politikai értelemben semmin nem módosítunk, praktikusan módosítunk jónéhány kérdésen". A szükséges javaslatokat hamarosan a Ház elé terjesztik - közölte.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu