Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ügyfélbarát megoldásokra hangolják a közigazgatást
A most induló, e-ügyintézést támogató program 2013. április végéig 200 millió forintos uniós támogatásból valósul meg
Újabb közigazgatás-fejlesztési projekt indul az Új Széchenyi Terv keretében. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a minél szélesebb körű elektronikus ügyintézés alkalmazásához szükséges jogszabályi környezet felülvizsgálatát hajtja végre a következő hónapokban. Így nem csak az országszerte elérhető kormányablakokban, hanem az e-ügyintézések területén is egyre inkább az ügyfélbarátabb megoldásokra hangolódik a közigazgatás.

A kormány májusban döntött az Államreform Operatív Program 2011-2013. időszakra szóló akciótervének megállapításáról, továbbá az Államreform Operatív Program és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében egyes kiemelt projektekről, mint pl. az elektronikus ügyintézésre vonatkozó jogszabályi környezet felülvizsgálata vagy a kormányhivatalok szervezetfejlesztése. 

A most induló, elektronikus ügyintézést támogató program 2013. április végéig 200 millió forintos uniós támogatásból valósul meg. A program keretében a KIM folytatja a megkezdett szabályozási munkát, a jogszabályok finomhangolását, és az új szabályokat alkalmazó kormánytisztviselők oktatását. Mindezzel a program hozzájárul ahhoz, hogy a közigazgatás teljesítménye javuljon, és a közigazgatást a mai kor igényeinek megfelelően, az információs társadalom lehetőségeire építve fejlődjön.

A kormány által indított közigazgatási reformban az e-közigazgatás fejlesztése mellett továbbra is zajlik a hatósági eljárások egyszerűsítése, a kormányhivatalok fejlesztése, a közigazgatási antikorrupciós program végrehajtása, a telefonos ügyintézés fejlesztése, a közszolgálati tisztviselők továbbképzése, valamint az állampolgárok számára elérhető, egyszerű ügyintézést biztosító kormányablakok szolgáltatásainak fejlesztése, s ezek vonatkozásában mérföldkő lesz a januártól létrejövő járási rendszer - tájékoztat a KIM.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu