Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kárpát-medencei magyar gazdatalálkozó Gödöllőn
A decemberre tervezett rendezvény jó alkalom lesz a határon túli magyar gazdák kapcsolatteremtésére

Össz-kárpát-medencei magyar gazdatalálkozót tartanak december 5-én, a tervek szerint Gödöllőn - jelentette be Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára 2012. november 16-án, Budapesten, egy szakmai konferencián. Az államtitkár a vidékfejlesztési tárcánál tartott, a határon túli és a magyar gazda-, szakmai és civil szervezetek számára közvetlen kapcsolatteremtési lehetőséget biztosító fórumon beszélt erről.


A rendezvénysorozat mostani eseményén a délvidéki, a muravidéki és a burgenlandi magyar gazdák képviselői vettek részt. Budai Gyula azt hangsúlyozta, hogy a bel- és külhoni gazdaszervezetek közötti élő kapcsolat megteremtése a hatékony gazdasági együttműködés és az érdekérvényesítés fontos alapfeltétele.

Torda Márta, a szaktárca főosztályvezető-helyettese azt emelte ki: a Nemzeti Vidékstratégia (NVS) az alapja a határon túli magyar gazda-, szakmai és civil szervezettekkel, valamint a környező országok kormányaival való együttműködésnek. A határon átnyúló stratégiai együttműködés erősítésének legfontosabb területei a gazdaságfejlesztés, a környezetügy és a szakmai kapcsolattartás - tette hozzá.

Az együttműködés erősítése azért is fontos - emlékeztetett -, mert a határon túli magyarság 70 százaléka a vidéki térségekben él, és csaknem 20 százalékának pedig közvetlenül a mezőgazdaság adja a megélhetést. Hozzáfűzte: a magyar gazdálkodók számára - a Kárpátalján élők kivételével - az uniós vámhatárok lebontása lehetőséget teremtett az egymás közti kereskedésre és a termelési célok összehangolására is. 

Jakab István (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke elmondta, hogy a Magosz szívesen megosztja ismereteit a határon túli gazdaszervezetekkel, és szívesen veszi azt is, ha azok is átadják tapasztalataikat.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu