Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Magyar-szlovák főpolgármesteri ankét Budapesten
Tarlós István és Milan Ftáčnik a két város közötti együttműködés lehetőségeiről tanácskozott
Milan Ftáčnikot, Pozsony főpolgármesterét fogadta hivatalában Tarlós István főpolgármester 2012. november 14-én. Tarlós István 2011-ben a pozsonyi fél meghívására látogatott el a szlovák fővárosba, így a mostani kétoldalú megbeszélés ennek folytatása volt. A tárgyalás fő témája a két főváros közötti együttműködés, továbbá a szlovák fél kezdeményezésére a fővárosi tömegközlekedés és a belvárosi parkolási rendszer volt.

A találkozón Budapest Főváros képviseletében Tarlós István mellett részt vett Dr. György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes, Dr. Szentes Tamás egészségügyi és szociális főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója. 

A kétoldalú megbeszélés a két város közötti együttműködések megerősítésére, valamint a kulturális, szociális területet és közlekedést érintő tapasztalatcserére épült. Milan Ftáčnikot a felszíni tömegközlekedés budapesti helyzete, a 2010 óta létrehozott új rendszer - a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Városüzemeltetési Központ - működése érdekelte elsősorban, hiszen mint fogalmazott: „Pozsony ugyanarra a problémára keres megoldást, mint Budapest."

Pozsony főpolgármestere elmondta, hogy városukban a berlini fal leomlása óta a vezetőség az autós közlekedést preferálta, minden fejlesztés elsősorban erre fókuszált. Így csupán az elmúlt két évben - megválasztása óta - foglalkoznak a felszíni közlekedési stratégia kialakításával, az eszközpark megújításával, valamint elsősorban a kötöttpályás közlekedés fejlesztésével.

A felek megállapodtak abban, hogy a hatékony együttműködés érdekében támogatják a szakemberek rendszeres és kölcsönös tudás- és tapasztalatcseréjét. Pozsony főpolgármestere kezdeményezte a két főváros múzeumai között kialakítandó szorosabb együttműködést is. A két főpolgármester egyetértett abban, hogy a Visegrádi Együttműködés keretében a fővárosok között is szorosabb együttműködésre van szükség.

Forrás: Budapest.hu
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu