Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az LMP fél a „személyre szabott” konszolidációtól
Az ellenzéki párt attól tart, hogy néhány előre meghatározott településnek akar kedvezni a kormány az adósság-átvállalással

Az LMP szerint félő, hogy kimondottan néhány előre meghatározott településre írták azt a javaslatot, amely alapján az állam átvállalja az ötezer lakosúnál nagyobb önkormányzatok adósságállományának 40-70 százalékát - mondta 2012. november 14-én Szilágyi Péter LMP-s képviselő az MTI-nek. A párt figyelni fogja, hogy a fővárosi V. kerület, Debrecen vagy Hódmezővásárhely adósságát milyen arányban veszik át - tette hozzá.


A képviselő a november 14-i kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagált. Ezen Tállai András azt jelentette be, hogy az ötezres lélekszámúnál kisebb települések adósságát még az idén teljes egészében rendezi az állam, az ennél nagyobbak esetében pedig 2013 közepéig vállalja át az adósságállományt 40 és 70 százalék közötti mértékben.

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kifejtette: az ötezer lakosúnál nagyobb önkormányzatok esetében a helyhatóság iparűzési adóból származó bevételétől függ majd, hogy az idén szeptember 30-án fennálló kötelezettségből mennyit vesz az állam. Elmondta, hogy az összesen 1956 helyhatóságot érintő adósságátvállalás miatt az idei és a jövő évi költségvetést is módosítani kell.

Szilágyi Péter minderre úgy reagált, hogy a fontos részletek most sem derültek ki. Véleménye szerint nem látszanak azok az objektív szempontok, amelyek alapján eldől, hogy az ötezresnél nagyobb települések közül melyiknek vállalják át 40 és melyiknek 70 százalékban az adósságállományát.

Az Országgyűlés önkormányzati és területfejlesztési bizottságának tagja kijelentette, az LMP-ben felmerült a gyanú, hogy elsősorban a települések vezetőinek „formális vagy informális politikai ereje" határozza majd meg, hogy az adósság hány százalékát vállalja át az állam.

Hozzátette, attól is tartanak, hogy a javaslatot „meghatározott településekre írták", ezért pártjuk figyelni fogja, hogy a főváros V. kerülete, Debrecen és Hódmezővásárhely milyen arányban részesül az adósságátvállalásból. Előbbi kettőnek Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Kósa Lajos a kormánypárt ügyvezető alelnöke áll az élén. Hódmezővásárhely korábbi polgármestere Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár volt.

A képviselő egyúttal igazságtalannak nevezte, hogy a kormány nem néz szembe azzal a ténnyel, hogy egyes települések a felelőtlen gazdálkodásuk miatt adósodtak el.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu