Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bemutatták a „Baloldali önkormányzati koncepciót”
Mesterházy Attila szerint nem jó a most kialakított önkormányzati rendszer, de nem lehet visszatérni a 2010 előttihez sem

Az MSZP elnöke szerint változtatni kell a mostani kormányzat által kialakított önkormányzati rendszeren, ugyanakkor nem lehet mindenben visszatérni a 2010 előtti önkormányzati rendszerhez sem. Mesterházy Attila 2012. november 13-án, pártja önkormányzati koncepciójának vitairatát ismertetve szükségszerűnek mondta a korábbi önkormányzati rendszer hatékonyabbá tételét.


A pártelnök Budapesten szocialista politikusok előtt azt mondta, „meg kell haladni a jelenlegi szabályozást, de meg kell haladni a múltbeli szabályozást is". Ez szavai szerint azt jelenti, hogy a dokumentumban nem javasolják a visszatérést „a 2010 előtti időszakhoz".

Mesterházy Attila közölte: azt szeretnék, ha a most közzétett „Baloldali önkormányzati koncepció" elnevezésű vitairatról szakmai egyeztetés kezdődne, mert szerinte a komplex önkormányzati rendszerhez csak nagy óvatossággal és hozzáértéssel szabad hozzányúlni.

Úgy vélte, az állam most az önkormányzatok rovására terjeszti ki a „hatókörét", a rendszert pedig úgy alakítják át, hogy az önrendelkezés csökkenjen és a helyi közösségeknek egyre kevesebb beleszólásuk legyen abba, ami a településükön történik.

A pártelnök arról is beszélt, mind a választmány, mind pedig az elnökség úgy gondolja, „az a politikai szándéka", hogy csak reális, előre meghirdetett, finanszírozható és végrehajtható programmal szabad választásokat nyerni, ezért ilyen elképzeléseket és ígéreteket akarnak megfogalmazni a programjaikban és a választási kampányban is.

Szerinte az önkormányzati önrendelkezés eléréséhez egyebek mellett meg kellene változtatni az alaptörvényt, mert abban „nem jelenik meg az önkormányzatiság, mint fontos érték". Mesterházy Attila szerint az önkormányzati feladat- és hatásköröket tisztázni, a vagyoni és a tulajdoni viszonyokat pedig rendezni kell, mindehhez pedig egyeztetéseket kell folytatni az érdekvédelmi szervezetekkel.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu