Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Még nem dőlt el, ki indul a főpolgármesteri posztért
Egy kormányközeli elemző intézet szerint, ha most lennének a választások, Budapesten tarolna az MSZP

Tarlós István szerint két évvel az önkormányzati választások előtt nem biztos, hogy érdemes találgatni a következő főpolgármester kilétéről, mivel a személyről még nincs döntés. A főpolgármester erről a hvg.hu-nak adott, 2012. november 9-én megjelent interjújában beszélt.


A főpolgármester azt mondta, a Fidesz fővárosi támogatottsági adatait elemezve „valóban arra a következtetésre juthat, hogy egy új fideszes főpolgármester már ellenzéki többséggel szemben lesz kénytelen kormányozni". (Tarlós Istvánt az után kérdezte a portál, hogy információi szerint egy kormányközeli elemző intézet mérése alapján, ha most lennének a választások, Budapesten az új választójogi törvény szerint kijelölt 18-ból 14 egyéni választókerületet a szocialisták szereznének meg.)

„A következő főpolgármester személyéről még nincs döntés" - mondta Tarlós István, akinek arról, hogy ez egyáltalán szóba került, „informális értesülései vannak", hivatalosan senki nem beszélt még róla a pártvezetésből - olvasható az interjúban.

„Ebben - az egyik irányban biztosan - nyilván az én véleményem is számít, márpedig ezt egyelőre nem akarom megfogalmazni, mert túl korai. Lehet ez igen, és nem is majd, de addig lesz például egy parlamenti választás is, amin sok múlhat. A közvélemény-kutatási adatokat persze én is ismerem" - fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármester ugyanakkor tagadta, hogy ez azt jelentené, helyzete bármilyen szempontból is meggyengült a Fideszben. Mint mondta, ha őt indítják, az „a formállogika szabályai szerint nem jelenti azt, hogy meggyengült volna a helyzete". Az ugyanakkor szerinte elképzelhető, hogy a Fideszben más - éppen a párt fővárosi támogatottságát nézve - nem nagyon fog tolongani a posztért. „De ebből még nehezen következtethető az, hogy meggyengült volna a helyzetem. Ha valakit valahova jelölnek, nem feltétlen a gyengeség jele" - mondta az interjúban Tarlós István.

Forrás: hvg.hu - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu