Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

„Jogilag abszurd nyilatkozatot kellett volna tennem”
Eperjes polgármestere sem írta alá a járási hivatalok létrehozására vonatkozó megállapodást

Véget értek a járási hivatalok kialakításával kapcsolatos egyeztetések a megyei kormánymegbízottak és a polgármesterek között, s október végéig szinte mindenkivel sikerült is megegyezni. A kivételként mindössze Szegedről, Ercsiről és Dömösről lehet hallani, pedig nem írta alá a megállapodást a Csongrád megyei Eperjes község polgármestere, Dr. Kiss Csaba sem, mert az egész eljárást jogi nonszensznek érzi. 


- Leginkább az háborított fel - kezdi Dr. Kiss Csaba -, hogy a megállapodások megkötésének határidejéig semmiféle egyeztetés nem folyt a megyei kormányhivatal és a településünk között. Mindössze annyi történt, hogy különböző táblázatokat küldtek a polgármesteri hivatal bútorzatára, technikai eszközeire, illetve köztisztviselői állományára vonatkozóan, amiket nekem kitöltve vissza kellett küldenem. Később kijöttek ellenőrizni, hogy megfelelnek-e a válaszaim a válóságnak, majd megkérdezték, mit tudnék mindebből felajánlani a Szentesen kialakítandó járási hivatal számára. Mindemellett a járási hivatalokhoz átkerülő ügyekre vonatkozó összes dokumentációra is nyilatkozatott kellett volna adni október 31.-én, holott azok január elsejével kerülnének át a járási hivatalokhoz."

Dr. Kiss Csaba nem ajánlott fel semmit, mondván, hogy a köztisztviselők munkajogilag a jegyzőhöz tartoznak, ahogyan a járásokhoz kerülő dokumentációk kérdésében is a jegyző az illetékes. „Egy jogilag teljesen abszurd nyilatkozatot kellett volna tennem - állapítja meg a polgármester -, amire nem voltam hajlandó, s a megállapodást sem írtam alá."   

„A vonatkozó jogszabály szerint a megyei kormányhivatalnak 2012. november 15-ig határozatot kellene hoznia Eperjes ügyében, de telefonon közölték, hogy ezt nem fogják megtenni, mert én nem ajánlottam fel semmit, ők viszont nem is kérnek semmit Eperjestől" - folytatja Dr. Kiss Csaba, aki kíváncsian várja a folytatást, mivel, jogértelmezése szerint, a kormányhivatal ezzel mulasztásos törvénysértést követne el.

MP  

A delmagyar.hu Csongrád megyei járási hivatalokról szóló cikkében két mondat foglalkozik Eperjessel: www.delmagyar.hu/szeged_hirek/b_nagy_hiaba_varta_botkat/2304829/

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu