Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Késleltetnék az összeférhetetlenségi változtatásokat
Csak a 2014-es önkormányzati választás után kellene lemondaniuk polgármesteri tisztségükről az újraválasztott képviselőknek

Nem az új parlament felállásakor, csak a helyhatósági választások után lépnének életbe az önkormányzati posztok összeférhetetlenségére és a javadalmazásra vonatkozó szabályok. Az Index 2012. november 8-án írt arról, hogy ha elfogadják a vonatkozó javaslatot, akkor a 2014-es országgyűlési választás után még egy fél évig nem kellene lemondaniuk a polgármesteri tisztségükről azoknak a politikusoknak, akiket a következő ciklusra újraválasztanak képviselőnek.


Az Index információi szerint a budapesti önkormányzati vezetők november 7-i találkozóján fogalmazódott meg, hogy módosítani kellene a néhány hónapja elfogadott szabályozást.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) elnöke ugyanakkor azt mondta az MTI-nek: a november 7-i tanácskozáson valóban felmerült az összeférhetetlenség eltolása, azért, mert Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke jövő hétre összehívta az önkormányzati érdekszövetségeket egy megbeszélésre, amelynek témája egyebek mellett az új összeférhetetlenségi és javadalmazási szabályok. Hozzátette, hogy a BÖSZ elnökeként amiatt kérte ki a budapesti polgármesterek véleményét, hogy milyen álláspontot képviseljen a találkozón.

Az önkormányzati érdekképviselet vezetője úgy vélte: logikus, ha a ciklus végéig ugyanazok a feltételek maradnak, amivel az érintettek 2010-ben vállalták a polgármesterséget, képviselőséget, és amellyel megválasztották őket.

Láng Zsolt azt is hangsúlyozta, hogy a BÖSZ zárt munkamegbeszélésén számtalan más aktuális kérdéssel is foglalkoztak, így például az iskolák állami kézbe adásával, a budapesti rendőrök pótlékának lehetőségével és az alapellátást végző egészségügyi intézmények, járóbeteg szakrendelők kérdésével.

Utalt az Index cikkére is, amelyben a portál a főpolgármester-választásra vonatkozó szabályok átírását helyezte kilátásba. Leszögezte: ez, vagy a Fővárosi Közgyűlés leendő összetétele szóba sem került a tanácskozáson.

Forrás: Index - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu