Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 







































eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

„Tankerületi szintű önkormányzatiság” volna a cél
Pokorni Zoltán szerint hiba lenne leállítani az oktatási reformot, de túlzás minden önkormányzati iskolát államosítani

Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke, a Fidesz alelnöke 2012. november 8-i, kiskunhalasi sajtótájékoztatóján azt mondta: nem volna helyes visszaállítani a több mint 3200 elszigetelt önkormányzat önálló iskolafenntartását. Magánvéleményként hozzátette: túlzónak tartja, hogy az állam minden, önkormányzat által fenntartott iskolát a kezébe veszi.


Pokorni Zoltán álláspontja szerint elegendő lett volna ezt ott megtenni, ahol ezt kérik „a bajban lévő, forráshiányos, kellő bevétellel vagy szakértelemmel nem rendelkező" települések önkormányzatai. A politikus kijelentette: azoknál az önkormányzatoknál, amelyek elég nagyok, van elég bevételük, hogy fenntartsák az iskoláikat, ő meghagyta volna ezt a feladatot. Emlékeztetett arra, hogy ebben a kérdésben nem volt ellentét a KDNP és a Fidesz között, hanem a Fidesz oktatáspolitikával foglalkozó képviselői maradtak kisebbségben saját frakciójukon belül.

„Most az a feladatunk, hogy ez a rendszer, amelyet a parlamenti többség megszavazott, működjön" - mondta. Hozzáfűzte: a mostani viták erről szólnak, az a törvény, amely a Parlament előtt van, nem stratégiai, hanem operatív részletkérdéseket kell, hogy tisztázzon. A Fidesz oktatáspolitikusa szerint az a 193 tankerület, amelyet létrehoztak, jó „üzemméret". „Azt gondolom, hogy úgy kell ezeket felépíteni, hogy állami irányítás alatt is minél nagyobb mozgásteret, önrendelkezést adjunk a tankerületi vezetőknek" - fogalmazott a politikus.

Pokorni Zoltán abban bízik, idővel el lehet azt érni, hogy létrejöjjön a „tankerületi szintű önkormányzatiság", és akkor ez egy működőképes, jó oktatásirányítási rendszer lesz. „Lehet, hogy ezzel a vargabetűvel lehetett kitörni abból az önkormányzati iskolafenntartásból, amelynek a negatív hatásai tényleg érzékelhetőek voltak" - mondta az általa részben bírált átalakításról a Fidesz országgyűlési képviselője.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:



KIEMELT HÍREINK



Archívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 



Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu