Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem nyílhat meg a Szabolcs utcai hajléktalangondozó
A XIII. kerületi önkormányzat jegyzője szabálytalannak találta az épület kialakítását

Nem adta meg a működési engedélyt a fővárosi Szabolcs utcában kialakított hajléktalangondozóra az illetékes XIII. kerületi önkormányzat, ezért az egészségügyi centrum nem fogadhatja a rászorulókat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2012. november 6-án az MTI-vel.


A nap folyamán az Index azt írta: az október 5-én átadott, többfunkciós hajléktalangondozó központ bizonytalan ideig nem nyithat meg, mert a területileg illetékes XIII. kerületi önkormányzat jegyzője szabálytalannak találta az épület kialakítását, és megtagadta a működési engedély kiadását.

A jegyző szakhatósági állásfoglalása szerint az átmeneti szállóként szolgáló, és az ettől elkülönített, egészségügyi célú egységek egyidejű használata külön-külön nem biztosítható: a 150 férőhelyes szálláshelyet az odaérkező hajléktalanok nem tudják úgy igénybe venni, hogy közben ne zavarnák a többi helyiségben folyó orvosi ellátást - áll a portál cikkében.

Az egykor az Orvostovábbképző Intézet belgyógyászati osztályaként működő Szabolcs utcai épületet 345 millió forintból újították fel. Az intézményben 50 ágyas krónikus belgyógyászati és 23 ágyas ápolási osztály, valamint 20 ágyas lábadozó kapott helyet. Itt működne a hajléktalanok háziorvosi ellátását 24 órában biztosító, mozgó orvosi szolgálat, továbbá az idős hajléktalanoknak kialakított 64 férőhelyes részleg is.

A Szabolcs utcai hajléktalangondozó központ a jelenlegi kialakításával a hatályos rendelkezések szerint nem kaphat működési engedélyt, a XIII. kerület ennek megfelelően fogalmazta meg a szakhatósági véleményt - közölte az önkormányzat sajtóreferense november 6-án az MTI-vel.

Gellért Lajos hozzátette: az illetékes kormányhivatal által kért szakhatósági állásfoglalásban a jegyző azt állapította meg, hogy a többfunkciós központban az átmeneti szállóként szolgáló és az ettől elkülönített, egészségügyi célú egységek egyidejű használata külön-külön nem biztosítható. Ebben az esetben a hatályos rendelkezések alapján nem adható működési engedély az intézménynek - hangsúlyozta.

A sajtóreferens azt mondta, tévedés, hogy a kerület nem engedélyezte a működést, hiszen az csak a szakhatósági véleményt adta ki, az engedélyt a kormányhivatal utasította el. Hozzátette ugyanakkor, hogy a szakhatósági állásfoglalásban a kerület valóban nem javasolta az engedély megadását.

Gellért Lajos az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleményére reagálva kitért arra: méltánytalannak tartják, hogy a minisztérium úgy látja, a kerület akadályozza a hajléktalan-ellátást, hiszen a városrész a kötelező feladatoknál jelentősen többet vállal ezen a téren.

Közlése szerint a kerület nem ért egyet az intézmény elhelyezésével, egyrészt azért, mert a hajléktalanellátók egyenetlenül oszlanak meg a fővárosi városrészek között: míg a XIII. kerületben ezernél több hajléktalanról gondoskodnak már most, addig van, ahol egyáltalán nincs ilyen intézmény. Hozzátette: emellett a Szabolcs utca környékét érintő kerületi területfejlesztési tervekkel is ellentétes hajléktalangondozó központ oda telepítése.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu