Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Három helyen nem sikerült megállapodni a járásokról
Szeged, Ercsi és Dömös esetében a megyei kormánymegbízottak döntenek majd a hivatalok felállításáról
Három önkormányzat, Szeged, Ercsi és Dömös nem írta alá a megállapodást a járási hivatalok megalapításáról, így itt 2012. november 15-ig a megyei kormánymegbízottak döntenek erről. A hivatalvezetőket decemberben nevezi ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

A tárca szerint október végéig 2750 önkormányzattal, azaz a települések 86 százalékával kellett megkötni a járási hivatalok felállításáról szóló megállapodást. Az átadás-átvétel alapján országosan mintegy tízezer köztisztviselő folytatja munkáját a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként létrejövő járási, kerületi hivatalokban.

Szeged, Ercsi és Dömös kivételével országszerte mindenhol sikerült megállapodni a működésüket 2013. január 1-jén megkezdő járási hivatalok létrejöttéről - közölte 2012. november 1-jén a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).

A szocialista vezetésű Szeged nem hajlandó ingyen átadni a felállítandó kormányhivatalnak a korábban százmilliókért kiépített irodaházát. Ercsiben szintén a képviselő-testület nem értett egyet a megállapodás megkötésével, Dömösön pedig a polgármester és az alpolgármester „egyidejű akadályoztatása" miatt nem történt meg az aláírás. Ezek esetében a megyei kormánymegbízottak határozattal fognak dönteni a járási hivatalok felállításához szükséges kérdésekről legkésőbb november 15-ig.

Hajdúszoboszló is az utolsó napig „ellenállt", ám a fürdőjéről híres város képviselői - miután már kétszer megtagadták az aláírást, vagyis, hogy térítésmentesen átengednek irodákat a járási hivatalnak - október 31-én, a külföldön lévő polgármester, Sóvágó László távollétében, egyhangúan döntöttek a megállapodás mellett.

A járási székhelyeken létrejövő hivatalok a járás minden településén megteremtik az ügyintézés lehetőségét: vagy állandó kirendeltséget tartanak fenn, vagy ügysegédekkel, akik hetente egy-két napon - többnyire a polgármesteri hivatalokban - várják majd az ügyfeleket, továbbá az okmányirodák is változatlanul működni fognak ott, ahol eddig is. A járási hivatalvezetőket várhatóan december elején nevez ki a közigazgatási és igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor.

A kormány nyáron döntött arról, hogy vidéken 175 járási, a fővárosban 23 kerületi hivatal jön létre, ezek 30 évvel a járási rendszer megszüntetése után új szervezeti rendben 2013. január 1-jétől működnek.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu