Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Független MSZP-s győzte le a Fideszt Dunaföldváron
Három időközi választást tartottak szeptember utolsó napján

Három hazai településen tartottak időközi polgármester választást szeptember 30-án. A Tolna megyei Dunaföldváron Horváth Zsolt független jelöltet, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettesét, a Vas megyei Gersekaráton a szintén független Kovács Lászlót, míg a Vas Megyei Vaskeresztesen az egyedül induló, Balázs János független jelöltet választották polgármesternek.


Dunaföldvár

Horváth Zsolt független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Dunaföldváron a szavazatok 57 százalékával, negyven százalékot meghaladó részvétel mellett. Horváth Zsolt 49 éves tanár, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese. Bárdos Lászlóné, a helyi választási iroda vezetője tájékoztatása szerint Horváth Zsolt 1757 szavazatot kapott, Jákli Mihályra, a Fidesz-KDNP jelöltjére 1300-an szavaztak, ami a voksok 43 százalékát jelenti. A választáson a névjegyzékben szereplő 7193 választó 42,7 százaléka, 3073 ember vett részt, közülük 3057-en szavaztak érvényesen, 16 voks érvénytelen volt.

Az MSZP budapesti elnöke szerint a dunaföldvári időközi polgármester-választáson az MSZP bebizonyította, hogy legyőzhető a Fidesz jelöltje. Molnár Zsolt az MTI-nek nyilatkozva elmondta: pártja üdvözli a dunaföldvári sikert, és hangsúlyozta, hogy egy időközi választáshoz képest kiemelkedően magas volt a részvétel a Tolna megyei településen. Mint fogalmazott, a helyi munka és az MSZP országos politikája meghozta a sikert, bebizonyították, hogy legyőzhető a Fidesz jelöltje. Az ellenzéki párt budapesti elnöke szerint az országos és a helyi politikának is hasonló nagyságú volt a szerepe Horváth Zsolt győzelmében, aki 2010-ben 37 szavazattal maradt aluli az akkori fideszes jelölttel szemben.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Keresztes Lajos polgármester ez év július 11-én, 45 éves korában váratlanul elhunyt.


Geresekarát

Három független jelölt közül Kovács Lászlót választották polgármesterré a Vas megyei Gersekaráton, ahol új képviselő-testületet is választottak - tájékoztatta a község jegyzője az MTI-t. Szöllősy Gabriella közlése szerint az 567 szavazásra jogosult polgár közül 371 adta le voksát, ebből 366 volt érvényes.

A legtöbb szavazatot, 143-at Kovács László kapta, a második helyen az eddigi polgármester, Sály Gyula végzett 123 szavazattal, míg a harmadik jelöltre, Boros Istvánra 100-an voksoltak. Szöllősy Gabriella elmondta azt is, hogy a négy képviselői helyre 14 független jelölt pályázott, a megválasztottak közül ketten az előző képviselő-testületnek is tagjai voltak.

Gersekaráton azért kellett időközi polgármester- és képviselő-választást tartani, mert a korábbi testület tagjai nem tudtak együtt dolgozni, ezért többségük az önfeloszlatás mellett döntött.


Vaskeresztes

Az egyedüli jelölt, Balázs János lett Vaskeresztes polgármestere - közölte a Vas megyei település körjegyzője az MTI-vel. Linhárt Gábor elmondta, hogy a 297 szavazásra jogosult polgár közül 120 járult az urnához, a függetlenként induló vállalkozó, a község korábbi alpolgármestere 116 érvényes szavazatot kapott, 4 voks érvénytelen volt.

A faluban azért kellett időközi polgármester-választást kiírni, mert az előző polgármester lemondott. Utóda társadalmi megbízatásban látja el a feladatát - fűzte hozzá a körjegyző.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu